Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Συνταγή για κρεατόπιτα με κρέας που περίσσεψε από το κυριακάτικο τραπέζι -Με φύλλο ή τορτίγια, γίνεται εύκολα

Μια συνταγή για να αξιοποιήσετε το κρέας που περίσσεψε από το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Για να μην πετάξετε τίποτα από το κρέας που περίσσεψε από το κυριακάτικο γεύμα μπορείτε να φτιάξετε μια γρήγορη κρεατόπιτα για να πάρετε μαζί στη δουλειά ή και για να την απολαύσετε ως κυρίως πιάτο.

Η κρεατόπιτα είναι η παραδοσιακή πίτα της Κεφαλλονιάς και μια πολύ νόστιμη επιλογή για να τη φτιάχνετε πάντα όταν σας μένει κρέας. Αν έχετε και δύο ειδών κρέατα γίνεται ακόμα νοστιμότερη και πάνω απ όλα φτιάχνετε με ότι κρέας έχει μείνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή, τις περισσότερες φορές, το κρέας περισσεύει από το κυριακάτικο τραπέζι μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη πίτα και θα είναι σαν να έχετε ένα νέο φαγητό.

Υλικά συνταγής για κρεατόπιτα

  • 2 έτοιμα φύλλα κρούστας
  • 300γρ. κρέας που περίσσεψε ξεψαχνισμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 150γρ φέτα
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής για κρεατόπιτα

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια μέχρι λίγο να ροδίσουν.
  • Σ΄ένα ταψί στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και πάνω ρίχνουμε όλο το μείγμα. Το κρέας, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, την φέτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι κι πιπέρι.
  • Στρώνουμε το μείγμα ώστε να πάει παντού στο φύλλο.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χαράσουμε τα φύλλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Τα μυστικά της κρεατόπιτας

  • Αντί για φέτα μπορείτε να προσθέσετε κρέμα τυριού και να ανακατέψετε πολύ καλά με το κρέας και τα λαχανικά.
  • Μια ευκολότερη συνταγή είναι να αντικαταστήσετε το φύλλο με τορτίγες. Απλά θα βάλετε δύο φύλλα τορτίγιας από κάτω και δύο από πάνω.

Πηγή