Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Συνταγή για λαχανόρυζο λεμονάτο -Λαχταριστό και πανεύκολο

Η συνταγή της ημέρας είναι ένα λεμονάτο λαχανόρυζο.

Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο, που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια, ακόμη και τα παιδιά.

Υλικά συνταγής για λαχανόρυζο

  • 1000 γρ. λευκό λάχανο
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 250 ml. ζωμό λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού
  • 2 αυγά για την εκδοχή με αυγολέμονο

Εκτέλεση συνταγής για λαχανόρυζο

  • Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και το πλένουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάχανο και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο.
  • Aνακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  • Σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ζωμό.
  • Βράζουμε το λάχανο μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και ρύζι, ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή