Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Συνταγή για σούπα μινεστρόνε με κριθαράκι -Αχνιστή και λαχταριστή, ιδανική για τα κρύα | GASTRONOMIE

Κάνει κρύο και χρειαζόμαστε μια εύκολη συνταγή για ένα πιάτο που θα μας ζεστάνει.

Οι σούπες έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή του χρόνου και είναι ό,τι καλύτερο για τα κρύα. Είναι αχνιστές και λαχταριστές και θα μας ζεστάνουν την ψυχή και το σώμα.

Μια απίθανη σούπα είναι η ιταλική μινεστρόνε. Είναι πλούσια σε γεύση και άρωμα και ιδανική για τις βροχερές ημέρες. Η συνταγή με κριθαράκι είναι κοντά στα δικά μας, ελληνικά γούστα και γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για σούπα μινεστρόνε

  • 200 γρ. πράσα
  • 1 πακέτο ανάμικτα λαχανικά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 6 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

Εκτέλεση συνταγής για σούπα μινεστρόνε

  • Ψιλοκόβετε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτετε τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα αφήνετε να μαλακώσουν λίγο.
  • Ρίχνετε το νερό ή τον ζωμό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κριθαράκι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να ψηθούν όλα τα υλικά.
  • Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Πηγή