Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Τι μπορείτε να κάνετε με το περιεχόμενο μιας συσκευασίας πράσινης σαλάτας – Newsbeast

Πόσες φορές δεν έτυχε να αγοράσετε μια μεγάλη σακούλα σπανάκι, μαρούλι ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα και να αναρωτηθείτε στη συνέχεια πού θα χρησιμοποιήσετε όλη αυτήν την ποσότητα, ώστε να μην αναγκαστείτε να πετάξετε μέρος της;

Εκτός από τις σαλάτες, τις οποίες μπορείτε να σερβίρετε, παρακάτω θα βρείτε τρεις διαφορετικές προτάσεις για το πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το προϊόν που αγοράσατε και σας περίσσεψε.

Αλείμματα

Μπορείτε να προσθέσετε μιά ή δύο χούφτες λαχανικών, σχεδόν, σε οποιοδήποτε άλειμμα ή σάλτσα, όπως χούμους ή πέστο. Μάλιστα, αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να αυξήσετε την θρεπτική τους αξία.

Παγάκια

Λιώστε με τον επεξεργαστή τροφίμων την πρασινάδα σε πουρέ και καταψύξτε την στις παγοθήκες στον καταψύκτη σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε τα παγάκια πρασινάδας μελλοντικά σε smoothies, σάλτσες ζυμαρικών, μαγειρευτά στην κατσαρόλα κ.α.

Smoothies

Οποιαδήποτε πρασινάδα μπορεί να προστεθεί σε smoothie φρούτων για επιπλέον διατροφική αξία. Πάρτε, λοιπόν, λίγο από την περισσευούμενη σαλάτα της συσκευασίας και ρίξτε την μαζί με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο χυμό, νερό ή γάλα. Στη γεύση δεν θα παρατηρήσετε καμία διαφορά, ενώ αποτελεί και έναν τρόπο για μεγαλύτερη κατανάλωση λαχανικών σε ημερήσια βάση.


Source link