Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Το κόλπο που μειώνει τις θερμίδες του ρυζιού στο μισό – Newsbeast

Το μυστικό για τον δραστικό περιορισμό των θερμίδων που έχει ένα πιάτο ρύζι είναι γνωστό από το 2015, όταν μια ερευνητική ομάδα βρήκε τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματός του.

Όπως μας περιέγραψαν στη μελέτη τους, όλα γίνονται προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας σε καυτό νερό που βράζει μια κούπα άσπρο ρύζι.

Αφού το αφήσουμε να πάρει μια βράση για 20-40 λεπτά, το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο για 12 ώρες. Αυτός ο τρόπος ρίχνει τις θερμίδες του ρυζιού κατά 50-60%.

Οι επιστήμονες εξήγησαν πως το ρύζι περιέχει δύο ειδών αμύλου, ένα που χωνεύεται εύκολα και ένα πιο δύσκολα. Κι αυτό γιατί το σώμα μας δεν διαθέτει τα ένζυμα που χρειάζονται για να χωνέψουμε το δεύτερο και πιο ανθεκτικό αυτό άμυλο.

Κι έτσι αυτό που αποφάσισαν να κάνουν είναι να αυξήσουν την περιεκτικότητα του ανθεκτικού αμύλου, αποφεύγοντας τα περιττά σάκχαρα στο αίμα.

Κι εδώ μπαίνει το λάδι καρύδας. Το οποίο κάνει το άμυλο πιο ανθεκτικό στη δράση των ενζύμων. Όσο για τις 12 ώρες στο ψυγείο, βοηθά ακόμα περισσότερο στην ενδυνάμωση του αμύλου.

Αποτέλεσμα; Ίδια ποσότητα ρυζιού, λιγότερες θερμίδες στο σώμα.

Και δεν χρειάζεται φυσικά να φάμε το ρύζι παγωμένο. Το ζεσταίνουμε την επομένη χωρίς να επηρεάζεται το αποτέλεσμα…


Source link