Δευτέρα , 6 Φεβρουάριος 2023

Chefs Dinner 2022: Όλα όσα έγιναν στο γαστρονoμικό event -Tα πιάτα που μαγείρεψαν οι σεφ

Στο κατάμεστο THAMA στην Τήνο, ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου τους λάτρεις της γαστρονομίας σε μία γιορτή των γεύσεων και των πολιτισμών με βάση την Ελλάδα και με έμπνευση από τα τηνιακά υλικά.

Το Chefs Dinner 2022, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο που γέμισε το εστιατόριο για να γευθεί τις προτάσεις των 5 world class Chefs που συνέθεσαν ένα μενού 7 πιάτων, καθένα από τα οποία είχε τη δική του μακρά ιστορία που ξετυλιγόταν στον ουρανίσκο όσων τα γεύτηκαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτίοντας φόρο τιμής στην ελληνική γη και στη νησιωτική ποικιλομορφία, οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Chefs Lucía Freitas Rodriguez από την Ισπανία, Tim Golsteijn από την Ολλανδία, Cristian Herrgesell από τη Γερμανία, Miles Watson από τη Νέα Ζηλανδία και David Gil Rovira από την Ισπανία, μαζί με τον chef Δημήτρη Κατριβέση παρουσίασαν στο κοινό πιάτα εμπνευσμένα από ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, αυγοτάραχο, Καρίκι, ελληνικά ψάρια και οστρακόδερμα.

Chefs Dinner στην Τήνο: Οι γαστρονομικές προτάσεις των σεφ

Κοκτέιλ καλωσορίσματος: Τεπάτσε, χαμομήλι, μέλι, φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ

Σνακς καλωσορίσματος: Κάπαρη, παγωμένος αέρας καπνιστού βουτύρου, Χαβιάρι Thesauri, Μορταδέλα Μπακαλιάρου, Φιστίκι Αιγίνης, Πράσινες Ελιές, Φέτα, Μάραθος. Ελαιόλαδο Jordan, Thama Σαρδέλα Αυγοτάραχο, Chawanmushi Καρίκι, mojo από σπόρους Κολοκύθας, άγριος Μάραθος

Lucía Freitas Rodriguez – Αχιβάδες, Πίκλες, “Freixoa”, άγουρο Σταφύλι, Φύκι Codium

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tim Golsteijn – Λευκό Ψάρι, Φύλλα Τηνιακής κάπαρης, Κίτρο, άγριος Μάραθος

Christian Herrgesell – Μαγιάτικο Sashimi με Yuzu, ντόπιο Μέλι, Αβοκάντο & φρέσκια Καρύδα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημήτρης Κατριβέσης – Άγρια Τηνιακή Αγκινάρα, Νιόκι Πατάτας, Σάλτσα Καρμπονάρα Κολλαγόνου, Αυγοτάραχο

Miles Watson – Olive Fed Wagyu Tenderloin, άγρια Μανιτάρια, Λεμόνι σε άλμη, Ντολμάς

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

David Gil Rovira – Φύλλα Συκιάς & Cheesecake με βάση το τηνιακό τυρί καρίκι και sorbet από κολοκύθα

Με την ολοκλήρωση του Chefs Dinner, ο Δημήτρης Κατριβέσης δήλωσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαίρομαι για τη σπουδαία, one-of-a-kind, εμπειρία που δημιουργήσαμε με την ομάδα των 5 αναγνωρισμένων Chefs, έχοντας δίπλα μας σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Με μοναδικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα καταφέραμε ως ομάδα να ”ταξιδέψουμε” όσους παραβρέθηκαν τη βραδιά αυτή, στην Ελληνική και δη την Τηνιακή κουζίνα, η οποία παντρεύτηκε εξαιρετικά με τη διεθνή κουλτούρα των Chefs. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς μας Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Αυγοτάραχο Trikalinos, Ελαιόλαδο Jordan, Ελληνικό χαβιάρι Thesauri Caviar, Οστρακόδερμα Arapis, τα οινοποιεία Μακαρούνας, Κτήμα Αρβανιτίδη, Bodegas Krontiras, καθώς και τις εταιρίες La Meat Maison και Global foods που εμπιστευόμαστε για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023!»


Πηγή