Τρίτη , 29 Απρίλιος 2025
Κατσίκι αυγολέμονο

Κατσίκι αυγολέμονο

Υλικά
1 κιλό κατσικάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κιλό αμύγδαλα ολόκληρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο
2 λεμόνια (χυμό)
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει, για περίπου 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε ελαφρά, γυρίζοντας το συχνά έτσι ώστε να μην καεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180C. Όταν κοντεύει το κρέας να ετοιμαστεί, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να βράσει για άλλα 20-25 λεπτά ακόμα. Παράλληλα, ενώ βράζει το κρέας, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και το ζωμό από το κρέας που βράζει, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα για να μη βράσει το αυγό από το ζεστό ζωμό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή : minervahorio.gr

Ελέγξτε επίσης

Olive oil tasting: 30 γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο δοκιμάζουν ελαιόλαδα από 25 χώρες για να επιλέξουν τα κορυφαία

Ολα έτοιμα για τον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό ελαιολάδου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με συμμετοχές από …

Daily-News.GR