Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Μικρασιάτικο καταΐφι με τυρί

Μικρασιάτικο καταΐφι με τυρί

Φτιάξτε κιουνεφέ

Υλικά για 4-6 άτομα

Για το φύλο και γέμιση

500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
50 γραμμάρια γάλα

Για το σιρόπι

600 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
400 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση

Για το φύλο και γέμιση

1. Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο κανταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα μέχρι να γίνουν κρεμά. Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.

Για το σιρόπι

2. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστό.

sidagi.gr