Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ορεκτικό με άρωμα Γαλλίας

Ορεκτικό με άρωμα Γαλλίας

Κλασική συνταγή με πατάτες σε στρώσεις ψημένες με λιωμένο βούτυρο και καρυκεύματα

Υλικά για 4-6 άτομα

– 1.300 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
– 1 κούπα λιωμένο βούτυρο
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
– 1/3 φλιτζάνι σχοινόπρασο, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο.

2. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ρηχό ταψάκι διαστάσεων 22 εκ. Βάζετε τις πατάτες στο ταψάκι ανά στρώσεις, βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για κάθε στρώση.

3. Στη συνέχεια καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

4. Σερβίρετε τις πατάτες κομμένες σε τριγωνικά κομμάτια με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

sidagi.gr