Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Osso bucco με καρότα

Κλασική ιταλική συνταγή, πεντανόστιμη.

Υλικά

  • 3-4 τεμάχια osso bucco μοσχαράκι
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 χοντρά καρότα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Φύλλο δάφνης και θυμάρι
  • 2-3 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας ή 2-3 ντοματούλες
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα
  • Σε κατσαρόλα ροδίστε τα μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Σβήστε τα με το λευκό κρασί, ανακατέψτε για 2-3 λεπτά
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το, ανακατέψτε
  • Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι
  • Σε τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το osso bucco
  • Ρίξτε το στην κατσαρόλα, προσθέστε το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και 3 ποτήρια νερό
  • Αφήστε τα να βράσουν για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά, ελέγξτε τα υγρά
  • Αν έχετε αμφιβολίες για το βράσιμο του κρέατος, βράστε το σε χύτρα για 45 λεπτά και μετά ρίξτε τα λαχανικά, με ανοιχτό καπάκι για άλλη 1 ώρα

Πηγή