Κυριακή , 23 Φεβρουάριος 2020

Xωριάτικο γαλλικό ριζότο

Οι Γάλλοι το αγαπούν και ως συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Χορταίνει και ανακουφίζει.

Το πιάτο αυτό βασίζεται στην πλούσια γεύση, οπότε απαιτεί καλό μπέικον, λιπαρό τυρί, μοσχαρίσιο ζωμό. Είπαμε, χωριάτικο.

Για 6 άτομα:

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ.  μπέικον, κομμένο κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μακρύκοκκο ή καστανό ρύζι
  •  2 λίτρα καυτός ζωμος
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κλωνάρι φραγκομαϊντανός
  • 1 ματσάκι τσάιβ
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση:

  • Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι για 5’, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέστε το ρύζι, ανακατεύοντας για 2-3’ να πάρει όλο λίπος. Προσθέστε τον ζωμό.
  • Δέστε όλα τα βότανα σε ματσάκι και βάλτε τα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε.
  • Μαγειρέψτε για 15’, ή μέχρι να γίνει το ρύζι (το καστανό θέλει περισσότερη ώρα).
  • Αφαιρέστε τα βότανα, ρίξτε την γραβιέρα ανακατεύοντας και σερβίρετε.

Από το βιβλίο France: The Cookbook, εκδ. Phaidon.


Πηγή