Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Το σούπερ αντιοξειδωτικό ρόφημα που ρίχνει τη χοληστερίνη και βοηθά στη χώνεψη

Ένα αντιοξειδωτικό ρόφημα με καρότο, μήλα και τζίντζερ είναι πάντα πολύτιμο για τον οργανισμό μας, διότι μας τονώνει, μας δίνει ενέργεια και μας αποτοξινώνει παράλληλα. Την ίδια ώρα όμως, το ρόφημα αυτό βοηθά να πέσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, βοηθά στη χώνεψη και καταπολεμά τη ναυτία και τον πονοκέφαλο.

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σάς ετοιμάζει ένα αντιοξειδωτικό ρόφημα με καρότο, το οποίο θα απολαύσετε πολύ.

Υλικά:

4 καρότα
1 μήλο
4 εκ. ρίζας τζίντζερ

Ας δούμε τη θρεπτική του σύνθεση:

Το μήλο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5 γρ.), βιταμίνες, όπως C, αντιοξειδωτικά και μέταλλα πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα καρότα από την άλλη περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α, η οποία βελτιώνει την όραση και, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε, ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας.

Πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό είναι τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο, όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία των οστών, των δοντιών και των μυών. Το τζίντζερ φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές του ιδιότητες, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση. Επίσης βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου.

Πηγή: Λόγω Διατροφής

Διαβάστε ακόμη:

Άφθες στο στόμα: Το λαχανικό που τις εξαφανίζει

Φρούτα & λαχανικά του φθινοπώρου: Δείτε τη θρεπτική τους αξία

Τα δέκα κορυφαία τρόφιμα για αποτοξίνωση


Πηγή