Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αλάτι και κατακράτηση υγρών: 3 tips για να ξεφουσκώσεις

Βγήκατε έξω και δεν καταφέρατε να αντισταθείτε στις τηγανητές πατάτες και άλλες αλμυρές λιχουδιές;

Το επόμενο πρωί είναι λογικό να νιώθετε πρήξιμο λόγω της κατακράτησης υγρών που προκαλείται από την υπερβολική πρόσληψη αλατιού.

Την επόμενη φορά που θα «ξεφύγετε» με τα αλμυρά φαγητά, έχετε κατά νου τα παρακάτω τρία tips που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε το αλάτι από το σώμα σας:

Νερό

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφουσκώσετε είναι να γεμίζετε το μπουκάλι με το νερό όλη μέρα! Και αν βαρεθείτε το νερό, προσθέστε μέσα φρέσκιες φλούδες τζίντζερ ή λεμονιού που θα δώσουν έξτρα γεύση και θα απομακρύνουν τις τοξίνες. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Διατροφή

Φάτε τροφές πλούσιες σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που βοηθά τα νεφρά να αποβάλλουν το υπερβολικό αλάτι. Τέτοιες είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως η μπανάνα, οι φράουλες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το πεπόνι και τα εσπεριδοειδή.

Κίνηση

Ακόμη και αν δεν γυμνάζεστε συστηματικά, προκειμένου να ιδρώσετε και να αποβάλετε το αλάτι, είναι σημαντικό να είστε σωματικά δραστήριοι. Όσο κινείστε τόσο θα αυξάνει η ανάγκη για πρόσληψη υγρών, η διούρηση και η αποβολή του νατρίου από το σώμα.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Πρήξιμο στις γάμπες: 5 λόγοι που το προκαλούν

Κατακράτηση υγρών: Δείτε αν έχετε με αυτό το απλό τεστ

Αύξηση βάρους ή κατακράτηση υγρών; Πώς θα καταλάβετε τη διαφορά


Πηγή