Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για σμιλεμένους κοιλιακούς, σύμφωνα με fitness expert

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται περίπου τρεις μήνες μακριά, ο αγώνας για απώλεια του περιττού βάρους αλλά και γράμμωση και τόνωση του σώματος με διάφορες ασκήσεις έχει ήδη ξεκινήσει.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την πολυτέλεια να αφιερώσουν χρόνο αλλά και χρήματα στο γυμναστήριο ή σε έναν personal trainer.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς, επαγγελματίες του fitness αποκάλυψαν ποια είναι η μία άσκηση στην οποία πρέπει να εστιάσουν όσοι αναζητούν τονισμένους και καλοσχηματισμένους μυς στην κοιλιά, τους γνωστούς μας κοιλιακούς.

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για γραμμωμένους κοιλιακούς

Σύμφωνα με το δίδυμο Minny Hustlers, που είναι κορυφαίοι personal trainers με έδρα τη Μινεάπολη και διαθέτουν 159.000 followers του TikTok, αυτή η άσκηση είναι το «Russian twist».

Η άσκηση αυτή, η οποία περιλαμβάνει το στρίψιμο του πυρήνα σας ενώ κάθεστε στο πάτωμα και γέρνετε προς τα πίσω με τα γόνατά σας λυγισμένα, στοχεύει τους πλάγιους κοιλιακούς και τους βαθείς μυς του πυρήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι μια κίνηση εξαιρετική για όλους, γιατί μπορεί να τροποποιηθεί κρατώντας τα πόδια σας στο έδαφος για αρχάριους ή σηκώνοντάς τα για μια πρόσθετη πρόκληση», λέει ο Lo Lundstrom, πιστοποιημένος personal trainer των Minny Hustlers.

Άλλοι personal trainers έχουν πει ακριβώς τα ίδια, συμπεριλαμβανομένου του Peter Donohoe, πιστοποιημένου προσωπικού γυμναστή της Εθνικής Ακαδημίας Αθλητιατρικής και δασκάλου βασικής δύναμης στο Μπαλέτο της Βοστώνης.

Συμβουλεύουν να εξασκείτε την κίνηση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, για να δείτε αποτελέσματα.

Πώς λειτουργεί η άσκηση

«Είναι μια συνολική άσκηση του πυρήνα που βοηθά επίσης στην ισορροπία, χτίζει σταθερότητα στη σπονδυλική στήλη και γραμμώνει την κοιλιά ταυτόχρονα», είπε ο Donohoe στο Yahoo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι fitness experts λένε ότι σε αντίθεση με τα ροκανίσματα και τη σανίδα, τα russian twists απαιτούν να χρησιμοποιήσετε αυτό που ονομάζεται εγκάρσιο εύρος κίνησης ή περιστροφή. Αυτό τονώνει μια αυξημένη ποσότητα μυών στην κοιλιακή περιοχή.

Ακόμη, το να κρατάτε τον εαυτό σας ψηλά υπό γωνία απαιτεί πολλή δύναμη του πυρήνα, γεγονός που καθιστά την κίνηση χρήσιμη και για αρχάριους.

Οι γκουρού της ευεξίας λένε ότι η κίνηση μπορεί να λειτουργήσει και ως προπόνηση ποδιών, καθώς οι παραλλαγές περιλαμβάνουν κίνηση των ποδιών εμπρός και πίσω για να τονωθούν οι μύες των γλουτών και των μηρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η personal trainer Amanda Hoffman προειδοποιεί τους επισκέπτες του γυμναστηρίου να μην πιέζουν τον εαυτό τους για περισσότερη ταχύτητα.

«Κρατήστε το αργό, κρατήστε το ελεγχόμενο», είπε. Άλλοι λένε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κινδύνους για τη μέση σας. Εάν αισθάνεστε πόνο, σταματήστε.

Φωτογραφία: Unsplash


Πηγή