Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Γιατί σήμερα ο τουρισμός υγείας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ για τη χώρα μας

Νίκος Μεταξωτός MD, PhD: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί μια ευκαιρία για τη χώρα μας, όσον αφορά τον τουρισμό υγείας. Η SYMMETRIA® επενδύει με νέες δραστηριότητες».

Από το 2005 που λειτούργησε για πρώτη φορά η SYMMETRIA®, έδωσε σημαντική έμφαση στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στον χώρο της υγείας και ομορφιάς. Ο
ιδρυτής της SYMMETRIA®, Dr.
Νικόλαος Μεταξωτός
MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός & Διδάκτωρ
της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου
Αθηνών αναφέρει χαρακτηριστικά: «O
Ιατρικός
Τουρισμός
πρέπει να αποτελέσει στρατηγική
προτεραιότητα για τη χώρα μας. Η SYMMETRIA®
επενδύει σε μια προσπάθεια που θα
επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και
θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση της
εποχικότητας στη χώρα μας. Αξίζει να
σημειωθεί ότι σήμερα αναγνωρίζεται ήδη
ως εθνική βιομηχανία από 100 και πλέον
χώρες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πόλεμος θα μειώσει τις τουριστικές αφίξεις από τις χώρες που εμπλέκονται, αλλά η χώρα μας διαθέτει μια άριστη «πρώτη ύλη» που μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, μεταξύ των οποίων και τον τουρισμό υγείας. Απευθυνόμενη σε αγορές του εξωτερικού, που μέχρι σήμερα επισκέπτονταν κέντρα στις χώρες του πολέμου καθώς και στις γειτονικές τους δίνει την ευκαιρία στην χώρα μας να προβάλλει μια νέα εικόνα στο brand της.

Η Ελλάδα δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν αποτελεί χώρα πρώτης επιλογής τουριστών για την υγεία, την ομορφιά ή το medical wellness, λόγω του σχεδόν ανύπαρκτου branding στον τομέα του τουρισμού της υγείας. Μολονότι η χώρα μας διαθέτει ένα άριστα κατηρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό, δεν έχουμε καταφέρει να χτίσουμε μια εικόνα εμπιστοσύνης και αναγνώρισης, για τον επισκέπτη στο χώρο της υγείας, της ομορφιάς και ιατρικής ευεξίας. Ο ιατρικός τουρισμός, αν και δεν είναι μια νέα ιδέα, έχει κερδίσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο ως επιλογή, με πρόβλεψη να αυξάνεται με έναν εντυπωσιακό μέσο ετήσιο ρυθμό υψηλότερο του 12,%.

Το
αυξημένο κόστος της υγειονομικής
περίθαλψης στις χώρες της Δυτικής
Ευρώπης και ΗΠΑ, συγκριτικά με την χώρα
μας αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα
για την Ελλάδα. Αγορές για παράδειγμα,
όπως αυτές της Μέσης Ανατολής, της
Αγγλίας ή των Η.Π.Α. μπορεί να αποτελέσουν
έναν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών
για υπηρεσίες υγείας, αισθητικής και
πλαστικής χειρουργικής, ιατρικό checkup
και μελέτη του γενετικού κώδικα, καθώς
και ιατρικής ευεξίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η
πανδημία του COVID-19, και η αντίδραση της
Ελλάδας σε αυτή που έχει χαρακτηριστεί
ως μια από τις πιο επιτυχημένες στον
κόσμο, βοήθησαν την χώρα μας να αναδείξει
μια εξαιρετική εικόνα στον τομέα της
Υγείας. Η παροχή υψηλού επίπεδου ιατρικών
υπηρεσιών σε προσιτή τιμή μπορεί να
προσελκύει μεγάλο αριθμό ιατρικών
τουριστών στην χώρα μας.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αισθητικών επεμβάσεων στην Ανατολική Ευρώπη και των χωρών που εμπλέκονται στον σημερινό πόλεμο θα αναχαιτιστεί και το κοινό που προγραμμάτιζε να τις επισκεφτεί θα ψάξει για εναλλακτικές προτάσεις. Μέχρι το 2050, υπολογίζεται πως σχεδόν το 30% της συνολικής τουριστικής δαπάνης στην Ευρώπη θα προέρχεται από́ άτομα που θα έχουν υπερβεί́ το 60ο έτος της ηλικίας τους. Oι άνθρωποι αυτοί είναι υγιείς, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, αλλά απαιτούν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και value for money. Οι επισκέπτες που ζητούν υπηρεσίες υγείας αυξάνουν σημαντικά τα έσοδα για τη χώρα υποδοχής. Υπολογίζεται πως αυτοί οι επισκέπτες ξοδεύουν τα διπλάσια χρήματα από ότι ένας απλός τουρίστας, στις χώρες που επισκέπτονται.

Η SYMMETRIA® με την πάροδο των χρόνων ξεχώρισε στο χώρο αυτό, υιοθετώντας μία πρωτοποριακή φιλοσοφία: “Minimum Intervention, Maximum Effect®”. Το καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Με δυναμική παρουσία στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, η SYMMETRIA® μεταφέρει την εικόνα της Ελλάδας της ιατρικής προόδου και τεχνογνωσίας, και προχωρά σήμερα σε νέα μαθήματα καινοτομίας, χάρη στα πρωτοποριακά πρωτόκολλα που εφαρμόζει και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχει, συγκαταλέγοντάς την στις κορυφαίες κλινικές ομορφιάς στον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η SYMMETRIA® φέτος ετοιμάζεται να φέρει περισσότερους ξένους στην Ελλάδα για να υποβληθούν σε πρωτόκολλα υγείας, αντιγήρανσης, ομορφιάς και ιατρικής ευεξίας. Η επιστημονική της ομάδα σχεδίασε την δημιουργία νέων πρωτοποριακών προγραμμάτων, πολύ στοχευμένων για την ανανέωση στο πρόσωπο και το σώμα, την αντιγήρανση και το medical wellness. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια από μια ημέρα μέχρι 2 εβδομάδες διαμονής στη χώρα μας και στοχεύουν σε ανθρώπους που θα ταξιδέψουν στη Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία ανανέωσης.

Η διαδικασία ενός πρωτοκόλλου εκτελείται σε 4 απλά βήματα ξεκινώντας με μια αρχική συμβουλευτική συνεδρία online, με γιατρό και διατροφολόγο αφού η επιστημονική ομάδα έχει μελετήσει τις απαντήσεις στο αναλυτικό ερωτηματολόγιο που έχει συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος. Μέσω τρισδιάστατης προσομοίωσης, μπορεί να δει πολύ αναλυτικά τι μπορεί να πετύχει στο πρόσωπο ή στο σώμα στο διάστημα της παραμονής του στην χώρα μας. Η επιστημονική ομάδα σχεδιάζει ένα tailor-made πρωτόκολλο ειδικά για τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον και πάντα σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και κανονισμούς υγιεινής που διασφαλίζονται με την εφαρμογή των Sanitized Protocols, κάθε επισκέπτης υποβάλλεται στις προτεινόμενες θεραπείες και το Beauty & Wellness Boost που ένιωθε πως χρειαζόταν γίνεται πραγματικότητα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο
ιδρυτής
της
SYMMETRIA®,
Dr.
Νικόλαος Μεταξωτός MD,
PhD, αναφέρει
χαρακτηριστικά
«Στοχευμένα πρωτόκολλα αντιγήρανσης,
διατροφικές προγράμματα, καλλυντικά
προϊόντα περιποίησης, συμπληρώματα και
βιταμίνες, συνδυαστικά με θεραπείες
σε πρόσωπο και σώμα, δεν γυρίζουν το
χρόνο πίσω, αλλά μας χαρίζουν επιπλέον
χρόνο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Η Ελλάδα γέννησε την ιατρική επιστήμη
και ανήγαγε σε φιλοσοφία ζωής τον
άνθρωπο. Η χώρα μας είναι παρούσα στο
χώρο της υγείας διεθνώς με τους άξιους
επιστήμονες και ερευνητές της, οι οποίοι
διαπρέπουν με το έργο και τη συνεισφορά
τους στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.
Και βέβαια, η Ελλάδα διαθέτει το
ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας χώρας
που δεν χρειάζεται να βελτιώσει το δικό
της brand name, αφού είναι ήδη διεθνώς
καταξιωμένος τουριστικός προορισμός
και μάλιστα κατατάσσεται συχνά στις
πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ξένων
τουριστών. Γιατί λοιπόν, να μην επωφεληθούμε
από όλα αυτά και να μην προτείνουμε κάτι
νέο, πρωτοποριακό, ανταγωνιστικό και
-γιατί όχι- επικερδές για την χώρα μας;».

www.symmetria.com


Πηγή