Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Διατροφή και καρκίνος -Αυτές είναι οι τροφές που ανεβάζουν τον κίνδυνο, ποιες δρουν προληπτικά

Τα ποσοστά καρκίνου στη Δύση αυξάνονται συνεχώς και πολλοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην προτίμησή μας για τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και για το πολύ αλκοόλ και το κόκκινο κρέας – πράγματα που ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο, είναι γενικά γνωστό ότι αποφεύγει.

Αλλά με τόσες αντικρουόμενες πληροφορίες, ποιες συμβουλές πρέπει, τελικά, να ακολουθούμε; 

Η σχέση μεταξύ καρκίνου και διατροφής έχει ερευνηθεί και συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Στοιχεία από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον καρκίνο διαπίστωσαν ότι από τα 387.000 άτομα που διαγνώστηκαν με καρκίνο μεταξύ 2019 και 2020, το 40% των περιπτώσεων αυτών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δίαιτα και η διατροφή παίζουν τεράστιο ρόλο στον καρκίνο», λέει στο Independent ο Timothy Rebbeck, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στο Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber.

Διαβάστε στο Βovary.gr ποια είναι η σωστή διατροφή για την καταπολέμηση του καρκίνου, σύμφωνα με την επιστήμη 


Πηγή