Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κρυολόγημα και κατάπτωση, υπάρχει λύση;

Ο ερχομός του χειμώνα προκαλεί συνήθως ελαφριά μελαγχολία και κακή διάθεση. Μαζί του όμως φέρνει και την εμφάνιση γρίπης, κρυολογημάτων και ιώσεων. Όταν αυτά μεταξύ τους συνδέονται, εντείνονται ακόμα περισσότερο η κακοκεφιά και η ανάγκη για ξεκούραση.

Σύμφωνα με στατιστικά αποτελέσματα μελετών που αφορούσαν νοσούντες από κρυολόγημα, γρίπη ή ιώσεις, τα άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο για οποιοδήποτε λόγο εμφανίζουν μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης ή διάρκειας της ασθένειας, σε σχέση με άτομα των οποίων ο οργανισμός είναι καλύτερα θωρακισμένος.

Για την αντιμετώπιση και την αποφυγή του κρυολογήματος και των ιώσεων και κατ’ επέκταση της κακοκεφιάς του χειμώνα λόγω όλων των παραπάνω λόγων, είναι σημαντική η θωράκιση του οργανισμού. Αρχικά, η διατροφή έχει καταλυτικό ρόλο σε αυτό. Όσο πιο ισορροπημένη και πλούσια σε τρόφιμα είναι τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά προσλαμβάνει οργανισμός και εξασφαλίζει την ενίσχυση της άμυνάς του. Επιπρόσθετα, ο τρόπος ζωής επηρεάζει τον οργανισμό μας, αφού όσο λιγότερο ξενυχτάμε, κουραζόμαστε, καπνίζουμε και καταναλώνουμε αλκοόλ τόσο περισσότερο βοηθάμε στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας. Φυσικά, ιδιαίτερα θετική επίδραση έχει και η συστηματική άσκηση, αλλά και η χρήση κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής όπως το Royal Tonic της Lanes.

Το Royal Tonic είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε μονοδόσεις που συνδυάζει συστατικά όπως βασιλικός πολτός, πρωτόγαλα και μανιτάρια Shiitake & Reishi, τα οποία στοχεύουν στην ανοσοαπόκριση. Οι αμπούλες Royal Tonic της Lanes, λόγω της μοναδικής τους σύνθεσης, είναι αποτελεσματικές τόσο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος όσο και στην άμεση ίαση και την αντιμετώπιση της εξασθένησης και της κατάπτωσης.

Ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός για τη θρέψη και την αναζωογόνηση που προσφέρει στον οργανισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης στο Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine από τον καθηγητή Hiroshi Izota et.al μπορεί να έχει ανοσορυθμιστική δράση και να συμβάλει στον πολλαπλασιασμό των Τ κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Στη σύνθεση του Royal Tonic υπάρχουν 1000mg λυοφιλοποιημένου βασιλικού πολτού σε κάθε μονοδόση των 10ml, αλλά και 1.000mg πρωτογάλακτος, μια μορφή γάλακτος που παράγεται από τους μαστικούς αδένες και αποτελεί συμπυκνωμένη μορφή θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα και αντισώματα. Το πρωτόγαλα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανοσολογική διέγερση του οργανισμού.

Επιπλέον συστατικά του Royal Tonic αποτελούν τα μανιτάρια Shiitake & Reishi, τα οποία είναι οργανικής καλλιέργειας. Το μανιτάρι Reishi χρησιμοποιείται για την τόνωση του ανοσοποιητικού και την αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων, όπως η γρίπη, ενώ η κατανάλωση του Shiitake, σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των γ-δ Τ κυττάρων και να μειώσει τα επίπεδα των φλεγμονωδών πρωτεϊνών. Συγκεκριμένα, σε μελέτη των Dai X et. al. που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition τα αποτελέσματα έδειξαν πως η συχνή κατανάλωση μανιταριών Shiitake μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, η πρόπολη που περιέχει, έχοντας αντι-ιικές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μπορεί να έχει ρυθμιστική δράση στην παραγωγή αντισωμάτων, ενώ η βιταμίνη Β6 συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης.

Η Lanes, πιστή όπως πάντα στις προσπάθειες να δημιουργεί προϊόντα που να συμπληρώνουν τους καταναλωτές και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, συστήνει το Royal Tonic, μια ενισχυμένη φόρμουλα με επιλεγμένα συστατικά που στοχεύουν στην ανοσοενίσχυση και έχουν άμεση δράση και αποτέλεσμα.

Ο συνδυασμός πρωτόγαλα-βασιλικός πολτός-μανιτάρια-πρόπολη καθιστά το Royal Tonic ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη θωράκιση του οργανισμού. Παράλληλα, προσφέρει τόνωση, θρέψη και ευεξία, αντιμετωπίζοντας την εξάντληση και την εξασθένιση που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της ασθένειας.

Βρείτε το σήμερα στα φαρμακεία και πείτε αντίο στο κρυολόγημα!

Ελίνα Ασημακοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Καλύβια Αττικής
Γ. Γραμματέας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.)
info@elina-diatrofi.gr


Πηγή