Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μάστιγα για τους νέους οι μορφές καρκίνου που συνδέονται με την παχυσαρκία

Τα περιστατικά καρκίνου, που συνδέονται με την παχυσαρκία, αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς στους λεγόμενους millennials, σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές, στις ΗΠΑ, όπως προειδοποιεί η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η κατακόρυφη αύξηση στην παχυσαρκία, τα τελευταία 40 χρόνια, μπορεί να έχει αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στις νεότερες γενιές, τονίζει και εξηγεί πως το πρόβλημα αυτό μπορεί να συγκρατήσει την πρόσφατη πρόοδο στην αντιμετώπιση της νόσου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094592273-0’); });

Η Εταιρεία, όπως αναφέρει το BBC, μελέτησε εκατομμύρια αρχεία υγείας από το 1995 έως το 2014 και δημοσίευσε τα συμπεράσματά της στο περιοδικό Lancet Public Health. Τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφονται ολοένα και περισσότερες ενδείξεις πως συγκεκριμένες μορφές καρκίνου συνδέονται με την παχυσαρκία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα ποσοστά έξι από τους 12 καρκίνους που συνδέονται με την παχυσαρκία (εντέρου, μήτρας, ουροδόχου κύστης, νεφρού, παγκρέατος και αίματος) ήταν όλα αυξημένα, ειδικά σε ανθρώπους κάτω των 50.

Η αύξηση ήταν ακόμα πιο έντονη στις νεότερες, γενιές, στις ηλικίες από 25 έως 49 και ειδικά στους millennials.

Για ορισμένους από τους καρκίνους αυτούς, τα ποσοστά είναι διπλάσια στους millennials σε σχέση με τον ανθρώπους 50 έως 70 ετών- όταν ήταν κι εκείνη στην αντίστοιχη ηλικία.

Υπάρχουν και ορισμένες μορφές καρκίνου που αυξάνονται στους ανθρώπους άνω των 50, αλλά η αύξηση δεν είναι εξίσου μεγάλη.

Οι ερευνητές επισημαίνουν  πως η τάση αυτή μπορεί να αποδοθεί στη μεγάλη αύξηση της παχυσαρκίας τις τελευταίες δεκαετίες, με τις νεότερες γενιές να εκτίθενται από πιο νωρίς και σε μεγαλύτερη διάρκεια στους κινδύνους του επιπλέον βάρους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή