Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Μυϊκοί πόνοι: Ποιες είναι οι καλύτερες και πλέον ασφαλείς επιλογές που έχουμε τώρα στη διάθεση μας;

Ο πόνος των μυών αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο που επηρεάζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το πώς προκαλούνται οι μυϊκοί πόνοι, σχετίζεται με μία σειρά από παράγοντες, που αφορούν κυρίως στον τρόπο ζωής και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας. Από τη σωματική κόπωση σε μία απότομη κίνηση -δηλαδή ένα «τράβηγμα»- και από την καταπόνηση κατά τη διάρκεια της άσκησης στην ελλιπή προθέρμανση πριν την προπόνηση, την κακή στάση του σώματος, ακόμη και την αφυδάτωση του οργανισμού ή την έλλειψη ύπνου.
Το ζήτημα είναι πως σε πολλές περιπτώσεις, αρκεί ένας μυϊκός πόνος, μία κράμπα, μία ενόχληση στην πλάτη, τη μέση, τον λαιμό, τις αρθρώσεις, τους μύες στα χέρια και τα πόδια μας, για να επηρεάσει και να δυσχεράνει σημαντικά την καθημερινότητα και τη διάθεσή μας και να μας βγάλει εκτός προγράμματος.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε άμεσα τους μυϊκούς πόνους; Υπάρχουν, άραγε, αποτελεσματικές λύσεις οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τη λήψη φαρμακευτικών ουσιών; Αλήθεια, σε ποιον βαθμό μπορεί η χρήση βοτάνων να συμβάλλει στον περιορισμό ή την εξάλειψη των συμπτωμάτων; Εν έτει 2021, οι επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων είναι πολλές και οι πλέον αποτελεσματικές, δεν βασίζονται απαραιτήτως σε φαρμακευτικές ουσίες. Έχουμε κάθε λόγο, λοιπόν, να τις ανακαλύψουμε.

Τα βότανα και τα φυτικά εκχυλίσματα που κάνουν τη διαφορά

Από το αρπαγόφυτο στην άρνικα και από το ίλεξ στην aloe vera. Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν αποδείξει τις αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και τονωτικές ιδιότητες πολλών βοτάνων, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των πόνων των μυών και των αρθρώσεων. Αυτός είναι ο λόγος που τα κορυφαία gels για την αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, βασίζονται σε αυτά τα φυτικά εκχυλίσματα και ο συνδυασμός τους, είναι σε πολλές περιπτώσεις εκείνος που μπορεί να προσφέρει ακόμη πιο άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Στην ελληνική αγορά, λοιπόν, δύο από τα πλέον γνωστά και καινοτόμα gels για τους μυϊκούς πόνους, που συνδυάζουν αρπαγόφυτο, αρνικα, ίλεξ και aloe vera, είναι τα Pharmasept Aid Cryo Power Gel και Pharmasept Aid Thermo Power Gel, δύο προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές και δεν περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες. Πιο αναλυτικά, το Pharmasept Aid Cryo Power Gel είναι ένα ψυκτικό gel με εκχυλίσματα βοτάνων, ιδανικό για μώλωπες, πρηξίματα, αλλά και για εφαρμογή μετά την προπόνηση, που συμβάλλει στην ανακούφιση των καταπονημένων μυών, με τη δύναμη του πάγου. Εκτός από αρπαγόφυτο, άρνικα, ίλεξ δε, διαθέτει επίσης δύο ψυκτικούς παράγοντες, τη μενθόλη και τη cova fresh, προσφέροντας έτσι μια ανακουφιστική αίσθηση δροσιάς που διαρκεί. Όσο για το Pharmasept Aid Thermo Power Gel, πρόκειται για ένα θερμαντικό gel για την άμεση ανακούφιση των πιασμένων και κουρασμένων σημείων του σώματος, που είναι ιδανικό για χρήση σε μέση, αυχένα αλλά και για εφαρμογή πριν την προπόνηση, καθώς ενισχύει την αποτελεσματικότητα της προθέρμανσης. Διαθέτει ακόμη ήπιους θερμαντικούς παράγοντες που δεν ερεθίζουν την ευαίσθητη επιδερμίδα, ενώ είναι επίσης εμπλουτισμένο με εκχύλισμα αρπαγόφυτου, αλλά και προβιταμίνη Β5 και aloe vera, δηλαδή συστατικά που ενυδατώνουν και περιποιούνται την επιδερμίδα.

PHARMASEPT

Λέμε «ναι» στο μασάζ με εξειδικευμένα λάδια σώματος

Το μασάζ αποτελεί παραδοσιακά ένα μέσο για την ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους. Πράγματι, μέσα από αργές, απαλές κινήσεις και διατάσεις στην καταπονημένη περιοχή, μπορούμε να περιορίσουμε τις ενοχλήσεις και την αίσθηση του πόνου. Ωστόσο, για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, είναι σημαντικό να συνδυάσουμε το μασάζ με τη χρήση ενός εξειδικευμένου λαδιού σώματος. Σε ό,τι αφορά στα λάδια μασάζ για την αντιμετώπιση των πόνων στους μύες και τις αρθρώσεις, λοιπόν, το πλέον σημαντικό στοιχείο είναι να περιέχουν φυτικά συστατικά και έλαια, που έχουν ενυδατικές, αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στη χαλάρωση των μυών.

Τα έλαια άρνικας, αρπαγόφυτου και βαλσαμόχορτου με την αναλγητική δράση, τα έλαια κυπαρισσιού και πεύκου με την ήπια αντιοξειδωτική και τονωτική δράση, τα έλαια δενδρολίβανου, λεβάντας, λεμονιού και ευκαλύπτου που βοηθούν στη χαλάρωση και το έλαιο καμελίνας που χαρίζει ενυδατική δράση, είναι ιδανικά για μασάζ και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων. Τώρα, λοιπόν, μπορούμε να τα βρούμε όλα σε έναν αποτελεσματικό συνδυασμό στο Pharmasept Relief Massage Oil, ένα εξειδικευμένο λάδι μασάζ σώματος, εμπλουτισμένο με δέκα φυτικά ελαία, για χαλάρωση, ευεξία και ανακούφιση των κουρασμένων σημείων του σώματος.

MASSAGE

Τα επιθέματα ανακούφισης που φέρουν τη «σφραγίδα» των ειδικών

Τα αναλγητικά επιθέματα ανακούφισης περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα με τις πλέον δημοφιλείς και αποτελεσματικές επιλογές για την άμεση αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων σήμερα. Με τόσες διαθέσιμες επιλογές, ωστόσο, πώς μπορούμε να βρούμε εκείνη που μπορεί να ανταποκριθεί πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες μας και μάλιστα, δεν περιλαμβάνει απαραιτήτως φαρμακευτικές ουσίες; Το στοιχείο-«κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το να επιλέξουμε ένα επίθεμα ανακούφισης που φέρει τη «σφραγίδα» των ειδικών, δηλαδή εξειδικευμένων γιατρών και φυσιοθεραπευτών, ενώ την ίδια ώρα βασίζεται σε φυτικά εκχυλίσματα βοτάνων με αναλγητικές ιδιότητες, όπως είναι τα Pharmasept Pain Patch Επίθεμα Πόνου και Pharmasept Relief Hot Patch Θερμαντικό Επίθεμα Πόνου. Το πρώτο είναι ένα αναλγητικό επίθεμα μιας χρήσης με τεχνολογία βραδείας αποδέσμευσης για άμεση ανακούφιση από τον πόνο, που περιέχει εκχυλίσματα βοτάνων με αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όσο για το Pharmasept Relief Hot Patch Θερμαντικό Επίθεμα Πόνου, είναι επίσης εμπλουτισμένο με εκχυλίσματα βοτάνων (αρπαγόφυτο, άρνικα, ιτιά) και συμβάλλει στην άμεση ανακούφιση από τον πόνο με τη δύναμη της ζέστης, παρέχοντας μία ευχάριστη αίσθηση θερμότητας. Και τα δύο δε, είναι ιδανικά για ανακούφιση από πόνους μυών, αρθρώσεων, συσπάσεις, ρευματικούς πόνους, αθλητικούς τραυματισμούς, αυχενικούς πόνους, οσφυαλγίες και πόνους περιόδου.

PHARMASEPT2
Η άμεση αντιμετώπιση των πόνων των μυών και των αρθρώσεων, λοιπόν, μπορεί να γίνει πραγματικότητα σήμερα, ακόμη και χωρίς να χρειαστεί να στραφούμε σε φαρμακευτικές ουσίες. Ανακαλύπτοντας και βάζοντας στη ζωή μας τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων και των πολύτιμων ελαίων που έχουν επιστημονικώς αποδεδειγμένες ανακουφιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και επιλέγοντας προϊόντα που είναι δερματολογικά ελεγμένα, ασφαλή και έχουν δημιουργηθεί με την έμπειρη γνώμη εξειδικευμένων γιατρών και φυσιοθεραπευτών, μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε απρόσκοπτα την καθημερινότητά μας.


Πηγή