Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Νέα αμερικανική μελέτη: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ανεμβολίαστων παιδιών στα νοσοκομεία λόγω της Όμικρον

Οι εισαγωγές ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 5-11 στα νοσοκομεία ήταν διπλάσιες εκείνων που είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, κατά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που πυροδότησε η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Αυτό αναφέρει νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Για κάθε 100.000 ανεμβολίαστα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, το 19,1% χρειάστηκε να νοσηλευθεί εξαιτίας της Covid-19 στο διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου, έναντι του 9,2% των εμβολιασμένων που νοσηλεύθηκαν για τον ίδιο λόγο, υπογραμμίζουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές
εξέτασαν περίπου 400 εισαγωγές παιδιών
στα νοσοκομεία σε 14 αμερικανικές
πολιτείες, στο συγκεκριμένο χρονικό
διάστημα.

Διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των 397 παιδιών που νοσηλεύθηκαν με Covid-19 όταν κυριαρχούσε η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, το 87% δεν είχε εμβολιαστεί, το 1/3 δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ το 19% εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, η οποία εκτόξευσε τις μολύνσεις κορωνοϊού σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, οδήγησε σε αύξηση των νοσηλειών ανηλίκων με Covid-19, προκαλώντας ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο της νόσου στα ανεμβολίαστα παιδιά.

ΗΠΑ: Μόλις 28% των παιδιών 5-11 ετών έχουν εμβολιαστεί

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ενέκριναν τον περασμένο Οκτώβριο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, πριν από την έξαρση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Μόλις το 28% των παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας -περίπου 8 εκατομμύρια- έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κορύφωση των εισαγωγών παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στα νοσοκομεία ήταν υψηλότερη κατά τη διάρκεια του κύματος της Όμικρον από ό,τι όταν η Δέλτα ήταν η κυρίαρχη παραλλαγή.


Πηγή