Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Να γιατί, σύμφωνα με έρευνα, πρέπει πάντα να τρώμε με παρέα και ποτέ μόνοι μας

Πόσες φορές έχετε φάει μόνη σας στο σπίτι; Να γιατί, αν θέλετε να διατηρήσετε την υγεία σας σε καλά επίπεδα, πρέπει να αρχίσετε να κόβετε σιγά σιγά αυτή τη συνήθεια.

Ζούμε σε μια χώρα όπου τα μεγάλα τραπέζια με συγγενείς και φίλους είναι παράδοση, όλοι, πάνω-κάτω, έχουμε ζήσει την ευτυχία που σου προσφέρει ένα γεύμα με ανθρώπους που αγαπάς και νιώθεις άνετα. Επιπλέον, οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με γονείς που κάθε λίγο και λιγάκι έλεγαν πόσο σημαντικό είναι να μαζεύεται η οικογένεια στο σπίτι την ώρα του φαγητού (αθάνατα κυριακάτικα τραπέζια). Απ’ ότι φαίνεται είχαν δίκιο, αφού το να τρως με παρέα δεν συσφίγγει απλώς τους δεσμούς μεταξύ των συνδαιτημόνων, αλλά βοηθά και στην υγεία. 

Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτές οι μέρες που δεν έχετε καν όρεξη για φαγητό από την κούραση πόσο μάλλον για επικοινωνία και συζήτηση. Κι όμως. Και πάλι είναι προτιμότερο να επιδιώξετε να γευματίσετε μαζί με κάποιον, αντί να ολοκληρώσετε το γεύμα σας μόνη στη δουλειά ή στο σπίτι.  

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το επιστημονικό περιοδικό Obesity research & Clinical Practice, το να καθόμαστε μόνοι μας για φαγητό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία μας. 

Διαβάστε το λόγο που δεν πρέπει ποτέ να γευματίζετε μόνοι σας στο bovary.gr


Πηγή