Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι επιστήμονες βρήκαν τα δύο πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μας

Πότε κορυφώνεται η ευτυχία του ανθρώπου;

Έρευνα του London School of Economics, υποστηρίζει ότι η ευτυχία κορυφώνεται σε δύο στιγμές της ζωής κάθε ανθρώπου, και όχι σε μία.

Οι ερευνητές ρώτησαν 23.000 Γερμανούς εθελοντές, από 17 έως 85 ετών, πόσο ευτυχισμένοι θα είναι σε 5 χρόνια. Και επανήλθαν στην 5ετία για να διαπιστώνουν αν οι προβλέψεις ήταν σωστές.

Και στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν!

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ευτυχία τείνει να ακολουθεί το σχήμα U, έχει δηλαδή δύο σημεία κορύφωσης και ένα διάστημα «ύφεσης». ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η κορύφωση της ευτυχίας ενός ανθρώπου (τα δύο «ψηλότερα» σημεία στο U) συμβαίνει στα 23 και στα 69.

Αντίθετα, η λιγότερο ευτυχισμένη περίοδος είναι η μέση ηλικία.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, στα 20 κυριαρχεί ο ενθουσιασμός για όλες τις μελλοντικές εμπειρίες και η αυτοπεποίθηση ότι ο όλος ο κόσμος είναι στα χέρια μας.

Κοντά στα 70, οι υποχρεώσεις μειώνονται έχουμε περισσότερο χρόνο – πιθανώς και χρήματα – για να κάνουμε όσα είχαμε αναβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στα 40 – 50, ωστόσο, οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να καταβάλουν τον άνθρωπο μειώνοντας την καλή διάθεση και το αίσθημα ευτυχίας. Σε αυτή τη φάση, τα διαλείμματα χαλάρωσης και η αναζήτηση ευχάριστων δραστηριοτήτων μπορούν να βοηθήσουν ώστε η φυσιολογική «κάμψη» της ευτυχίας να μην εξελιχθεί σε ψυχική διαταραχή.

Πηγή: Reader’s Digest

Διαβάστε επίσης:

Τεστ με εικόνες: Έχετε προδιάθεση στην ευτυχία;

Τα πέντε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που φέρνουν υγεία, ευτυχία και χρήματα!


Πηγή