Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες που κάνουν το περπάτημα την πιο ευχάριστη εμπειρία

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα πόδια μας αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά μέρη του ανθρώπινου σώματος. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως συχνά αμελούμε να τα φροντίζουμε και δεν τους δίνουμε τη δέουσα προσοχή.

Η κακή στάση και η πολύωρη ορθοστασία τα κουράζουν και κάνουν συχνά το περπάτημα μια δυσάρεστη εμπειρία. Αρκεί απλώς να αναλογιστεί κάποιος ότι κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ημέρας, τα πόδια μας υπόκεινται σε δυνάμεις ισοδύναμες με το βάρος ενός φορτηγού γεμάτο που ζυγίζει εκατοντάδες τόνους!

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου 200 εκατ. Ευρωπαίοι απευθύνονται στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των χωρών τους λόγω προβλημάτων στα πόδια τους.

Τα στοιχεία αυτά είναι από μόνα τους ανησυχητικά, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη μας τη μεγάλη σημασία που διαδραματίζει για την υγεία μας η καλή κατάσταση των ποδιών μας.

Η σημασία του κάθε βήματος και οι κορυφαίες τεχνολογίες

Το κάθε βήμα μας, λοιπόν, έχει μεγάλη σημασία. Αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια κορυφαίοι επιστήμονες και εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανατομικών υποδημάτων -όπως η Scholl- εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να δημιουργήσουν πρωτοποριακές πατενταρισμένες τεχνολογίες που αλλάζουν τον τρόπο που περπατάμε, προσφέροντάς μας ουσιαστικά έναν πιο φυσικό και άνετο τρόπο βαδίσματος. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να βάλετε τις τεχνολογίες και τα υποδήματα αυτά κάτω από το μικροσκόπιό σας και να αρχίσετε να φροντίζετε για την υγεία των ποδιών σας. Πρόκειται για μια απόφασή η οποία θα αποδειχθεί αναμφίβολα πολύτιμη. Προσέξτε, απλώς, να κάνετε τη κατάλληλη επιλογή με βάση πάντα τις προσωπικές σας ανάγκες!

Περιορισμός της πίεσης και των κραδασμών

Ξεκινάμε με μια από τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες: Τη Memory Cushion®. Αποτελεί μια μοναδική λύση σε ό,τι αφορά στον τομέα των ανατομικών υποδημάτων αφού ουσιαστικά ανακατανέμει τις πιέσεις που ασκούνται στο πόδι. Τα υποδήματα που περιέχουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία μας έρχονται από τη Scholl και περιλαμβάνουν έναν εσωτερικό πάτο από αφρώδες υλικό ο οποίος «θυμάται» και προσαρμόζεται στο σχήμα και την ανατομία του ποδιού, βοηθώντας έτσι όσους τα φορούν να αποφεύγουν τους κραδασμούς. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρα σημαντικό για τα άτομα που υποφέρουν από κουρασμένα και πρησμένα πόδια.

mpotakia

Μείωση του υπερπρηνισμού

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, όμως, εν έτει 2018 υπάρχει μία καινοτόμα τεχνολογία η οποία δημιουργήθηκε για να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Ονομάζεται Biomechanics® και μεταξύ άλλων, μπορεί να μειώσει τον πόνο -στον αστράγαλο, την πτέρνα και το γόνατο- που προκαλείται από τον υπερπρηνισμό.

Τι ακριβώς είναι ο υπερπρηνισμός; Αφορά στον τρόπο με τον οποίο το πόδι στρέφεται προς το εσωτερικό όταν περπατάτε ή τρέχετε. Το πρόβλημα είναι πως κάποιοι άνθρωποι επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από το φαινόμενο αυτό και ως αποτέλεσμα, τραυματίζονται πιο εύκολα όταν κινούνται. Σήμερα, λοιπόν, υπάρχουν παπούτσια με ειδικούς πάτους τα οποία περιορίζουν αυτά τα συμπτώματα -και μάλιστα κυκλοφορούν και στη χώρα μας.

legs

Άνεση και άσκηση των μυών

Μία ακόμη καινοτομία, η οποία ήρθε για να κάνει τη διαφορά στον τρόπο που κινούμαστε, είναι η τεχνολογία Exercise®. Τα υποδήματα που την περιέχουν, γυμνάζουν και τονώνουν τα πέλματα και τους μύες των ποδιών με φυσικό τρόπο, προσφέροντας παράλληλα άνεση.

tsokaro

Απορρόφηση κραδασμών στην πτέρνα

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην γράψουμε για την τεχνολογία Gelactiv®. Ο λόγος που θέλαμε να την αναφέρουμε αφορά στο γεγονός πως απορροφά πάνω από το 40% των κραδασμών που δημιουργούνται κατά τη βάδιση -έναντι ενός κοινού υποδήματος. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σίγουρα αποτελεί μια πραγματική επανάσταση όσον αφορά στην προστασία από τον πόνο στην πτέρνα.

Διατήρηση της φυσικής κατάσταση του ποδιού

Τέλος, σίγουρα αξίζει να γνωρίζετε πως σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά παπούτσια τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής κατάσταση του ποδιού, κάνοντας ουσιαστικά το βάδισμα ευκολότερο και πιο ξεκούραστο. Φέρουν την τεχνολογία Bioprint® η οποία -όπως όλες οι πατενταρισμένες τεχνολογίες που προαναφέραμε- δημιουργήθηκε από την εταιρεία Scholl.

padofla

Μην ξεχνάτε πως η φροντίδα των ποδιών σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να δίνετε στο εξής βάση στα υποδήματα που επιλέγετε και κυρίως, να εστιάσετε στις κατάλληλες τεχνολογίες, στις καινοτόμες αυτές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τα κουρασμένα σας πόδια και να κάνετε το περπάτημα μια ευχάριστη εμπειρία.


Πηγή