Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ο κορονοϊός κάνει ακόμη πιο έντονα τα διατροφικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο

Ο κορονοϊός κάνει ακόμη πιο έντονα τα διατροφικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο

Προειδοποίηση για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στη διατροφή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο απηύθυνε η γερμανική οργάνωση για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο Welthungerhilfe/World Hunger Aid.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας υπολογίζεται ότι μεταξύ 80 και 130 εκατομμύρια άνθρωποι θα οδηγηθούν σε ακόμα μεγαλύτερη πείνα λόγω του κορονοϊού. Πρόκειται φυσικά για μια πραγματικά καταστροφική τάση, η οποία πρέπει να αντιστραφεί επειγόντως», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της «Οργάνωσης για την Καταπολέμηση της Πείνας στον Κόσμο», Ματίας Μόγκε, στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία (Deutschlandfunk).

«Σήμερα βρισκόμαστε ακόμα πιο μακριά από ό,τι πριν από πέντε χρόνια από τον στόχο να καταπολεμηθεί πλήρως η πείνα σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2030. Οι αιτίες είναι -ιδίως- οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι πολλές ξηρασίες που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο, αλλά και οι πλημμύρες και οι καταιγίδες που έχουν προστεθεί.

Επίσης, υπάρχουν πολλές συγκρούσεις στην Αφρική εξ αιτίας των οποίων υποφέρουν μαζικά από την πείνα οι άνθρωποι», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υπάρχουν όμως και τεράστιες οικονομικές κρίσεις σε ορισμένες χώρες. Μόνο στη Ζιμπάμπουε υπάρχει μια συνολική κάμψη της οικονομίας και η πανδημία του κορονοϊού απλώς προστέθηκε και έχει επιδεινώσει την κατάσταση όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις», όπως τόνισε ο γ.γ. της Welthungerhilfe/World Hunger Aid στο γερμανικό ραδιόφωνο.


Πηγή