Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Πόση ώρα μπορείτε να κρατήσετε την αναπνοή σας; Κάντε το τεστ και δείτε τι σημαίνει για τη συνολική υγεία σας

Ένα βίντεο που «τεστάρει» για πόση ώρα μπορεί κάποιος να κρατήσει την αναπνοή του κάνει πάταγο στο διαδίκτυο.

Κατασκευασμένο από το νοσοκομείο Zydus στην Ινδία, το τεστ βαθμολογεί το κάθε άτομο με βάση διαστήματα των επτά δευτερολέπτων. Εάν ένα άτομο φτάσει στο διάστημα δύο, δηλαδή μπορεί να κρατήσει την ανάσα του για 14 δευτερόλεπτα, έχει «φυσιολογικούς πνεύμονες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φτάνοντας στο διάστημα πέντε, δηλαδή τα 35 δευτερόλεπτα, σημαίνει ότι κάποιος έχει «δυνατούς πνεύμονες». Όσοι μπορούν να πετύχουν το όριο των 70 δευτερολέπτων, σημειώνοντας το απόλυτο 10 στα διαστήματα, έχουν «σούπερ πνεύμονες».

Ο μέσος χρόνος που μπορεί κάποιος να κρατήσει την αναπνοή του

Δεν είναι σαφές πώς το νοσοκομείο Zydus κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα, αλλά ο χρόνος που μπορεί κάποιος να κρατήσει την αναπνοή του χωρίς να αισθανθεί ζάλη ή υπερβολική δυσφορία είναι ένας καλός δείκτης της συνολικής υγείας.

Ο μέσος χρόνος των ανθρώπων κυμαίνεται μεταξύ 30 δευτερολέπτων και 90 δευτερολέπτων και το μεγαλύτερο διάστημα που έχει καταγραφεί είναι 11 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Προηγούμενη έρευνα έχει βρει ότι καπνιστές, ατμιστές και άτομα με πνευμονικές παθήσεις δεν μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους όσο οι άλλοι συνομήλικοί τους. Αλλά οι γιατροί λένε ότι το τεστ δεν αποτελεί ένα απόλυτο μέτρο υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικά, κάποιος μπορεί να εκπαιδευτεί να κρατά την αναπνοή του περισσότερο, κάνοντας συχνά το συγκεκριμένο τεστ.

Κάντε το τεστ της αναπνοής


Πηγή