Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σοκολάτα: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού – Τι πρέπει να προσέχετε

Τα φλαβονοειδή, οι «θαυματουργές» ουσίες που υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα, αλλά και το τσάι, το κόκκινο κρασί και τα εσπεριδοειδή έχουν κατά καιρούς επισημανθεί ως οι φυσικοί σύμμαχοι της υγείας, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε μια σειρά απειλών.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της μαύρης σοκολάτας επιβεβαιώνονται από πολλές μελέτες, μία εκ των οποίων αναφέρει πως η συχνή κατανάλωσή της μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Τη συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάμιλτον, στο Οντάριο του Καναδά, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά μαύρη σοκολάτα (περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα) αντιμετώπιζαν κατά 20-45% μειωμένο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό.

Προσοχή όμως: Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων μαύρης σοκολάτας ορισμένες φορές μέσα στην εβδομάδα, σίγουρα, είναι μια συνήθεια, που δεν θα βλάψει τον οργανισμό σας.

Ωστόσο, αν θέλετε να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού, αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο από την σοκολάτα.

Προκειμένου η τροφή αυτή ή οποιαδήποτε άλλη τροφή, να έχει θετική επίδραση στην υγεία και στον ανθρώπινο οργανισμό, θα πρέπει να συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες, όπως η φτωχή σε αλάτι διατροφή, η συχνή άσκηση, η διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ κ.α.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακατάσχετη επιθυμία για σοκολάτα: Το κόλπο για να την νικήσεις


Πηγή