Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το εμβόλιο του κορονοϊού

Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το εμβόλιο του κορονοϊού

Κατά τη σημερινή (05/05) ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στις φάσεις ανάπτυξης του εμβολίου.

«Σε μία άλλη εξέλιξη, εχθές άρχισε μελέτη εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες που βασίζεται στην τεχνική messenger RNA, μια πρωτοπόρα τεχνική κατασκευής εμβολίων», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Με τον κ. Τσιόδρα να προσθέτει: «Με αυτήν την τεχνική εμβολιασμού, κατά κάποιο τρόπο δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου ανθρώπου για το πώς θα κατασκευάσει πρωτεΐνες που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ο ιός. Έτσι, το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, με την άκανθα του ιού, κάποιον ψευτο-ιό. Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον πραγματικό ιό».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας συμπλήρωσε: «Έτσι νομίζω πρέπει να είμαστε όλοι μας αυτή την περίοδο, με μία αυξημένη επαγρύπνηση στην αλήθεια που αφορά τον ιό και όχι σε ψέματα που μας στεναχωρούν λίγο στην αρχή, σαν ένα τσίμπημα εμβολίου, αλλά γεννούμε αντισώματα και δεν μας αγγίζουν».

Και καταληκτικά τόνισε: «Δεν κοιτάμε τα fake news, δεν προσηλωνόμαστε στα social media σε ό,τι αφορά τον ιό. Προσηλωνόμαστε στην επιστήμη και αυτό δεν θα μας αποσπά ποτέ από τον αληθινό στόχο μας, αυτόν στον οποίο όλοι συμμετέχουμε. Αναζητούμε την αλήθεια, η οποία και θα μας ελευθερώσει από τον ιό».


Πηγή