Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Τι είναι τα «οπίσθια γραφείου» και τι πρέπει να κάνεις για να τα αντιμετωπίσεις, σύμφωνα με διατροφολόγο

Μια διατροφολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα «οπίσθια γραφείου», λέγοντας ότι ένας επίπεδος πισινός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Η ειδικός Annabelle Smith λέει ότι τα άμορφα οπίσθια είναι εξαιρετικά κοινά λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής, με πολλούς εργαζόμενους να κάθονται αδιάκοπα έως και 9 ώρες την ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι τα «οπίσθια γραφείου» και πού οφείλονται

«Ο συνδυασμός του να μην έχεις μια δραστήρια ζωή εκτός δουλειάς ή να εξασκείς ειδικά τους γλουτούς – συχνά σε συνδυασμό με κακή διατροφή – μπορεί να κάνει τους πάντες να υποφέρουν από έναν επίπεδο και μη τονισμένο πισινό», εξήγησε η Smith σε μια συνέντευξη της στην Mirror.

Ισχυρίστηκε ότι οι μεγάλοι και πλούσιοι γλουτοί έχουν θεοποιηθεί τελευταία στην κουλτούρα μας, οδηγώντας σε άγχος όσους δεν είναι ευλογημένοι με τέτοιους.

Ωστόσο, ένας επίπεδος «πισινός γραφείου» δεν δημιουργεί μόνο αισθητικά προβλήματα αλλά και θέματα υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Mirror, «μπορεί να οδηγήσει σε πιο επικίνδυνες καταστάσεις», συμπεριλαμβανομένου του «συνδρόμου νεκρών γλουτών».

Το Healthline ισχυρίζεται ότι η πάθηση «προέρχεται από το ότι οι γλουτιαίοι μύες ουσιαστικά “ξεχνούν” τον κύριο σκοπό τους: την υποστήριξη της λεκάνης και τη διατήρηση του σώματός μας σε σωστή ευθυγράμμιση».

Το σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει δυσκαμψία όχι μόνο στους γλουτούς αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος, προκαλώντας χρόνιο πόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα «οπίσθια γραφείου»

Η Smith λέει ότι μπορείτε να πετύχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει να δουλέψετε τον πισινό σας.

«Σηκώστε τους μυς σας, διατηρήστε το σωματικό λίπος σε λογικό επίπεδο και παραμείνετε δραστήριοι», τόνισε, λέγοντας ότι το να κάνεις μια δουλειά γραφείου δεν είναι δικαιολογία για να μείνεις πίσω.

Άλλοι ειδικοί είπαν στη Mirror ότι τα καθίσματα (squats), οι πλάγιες σανίδες και οι προβολές (lunges) θα βοηθήσουν ειδικά στην ενίσχυση των γλουτών και στο χτίσιμο ενός ωραίου πισινού. Μια κίνηση γνωστή ως «the monster walk» βοηθάει επίσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξεκινήστε τοποθετώντας μια ζώνη αντίστασης γύρω από τους αστραγάλους σας και τοποθετώντας τα πόδια σας ελαφρώς πιο φαρδιά από το πλάτος των γοφών», είπε στη Mirror ένας ειδικός από τη βρετανική εταιρεία γυμναστικής Mirafit. «Συνεχίστε να κάνετε μικρά βήματα προς τα εμπρός με αργό ρυθμό. Θα πρέπει να βιώσετε μια αίσθηση καψίματος και ενεργοποίησης στους εξωτερικούς μύες των γλουτών σας».

Φωτογραφίες: Unsplash


Πηγή