Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν αποφασίσετε να γίνετε vegan [εικόνες]

Η 1η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Vegan Διατροφής, με τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει αυτή τη φιλοσοφία να γιορτάζουν.

Vegans είναι οι «αυστηροί» χορτοφάγοι, εκείνοι που δεν συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους ζώα και προϊόντα αυτών. Δεν είναι απλά χορτοφάγοι, είναι οι άνθρωποι που απέχουν συνειδητά από οποιοδήποτε προϊόν έχει παραχθεί από ζώο ή προέρχεται από αυτό. Για παράδειγμα δεν καταναλώνουν αυγά και γαλακτοκομικά. 

Τα οφέλη για την υγεία από τη συγκεκριμένη διατροφική φιλοσοφία είναι πολλά, με τους διατροφολόγους να εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα κάποιου όταν αποφασίζει να γίνει vegan.

Λίγη παραπάνω κούραση

Λόγω της απουσίας κόκκινου κρέατος, οι vegans τυπικά έχουν έλλειψη σε βιταμίνη Β12 και σιδήρου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και πονοκεφάλους.

Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με ένα συμπλήρωμα B12 και σιδήρου και με τρόφιμα που είναι πλούσια σε αυτά τα στοιχεία, όπως λινάρι, σπανάκι και ξηροί καρποί.

Πέφτουν τα επίπεδα ασβεστίου

Η παράλειψη ολόκληρων ομάδων τροφίμων από τη διατροφή προκαλεί ελλείψεις, οπότε όταν πρόκειται για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μιλάμε για έλλειψη ασβεστίου. Η λύση εδώ είναι ένα φυτικό γάλα πλούσιο σε ασβέστιο. 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vegan Bowls for Vegan Souls (@veganbowls) στις Οκτ 31, 2017, 11:00μμ PDT

Πιο συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

Οι vegans προσλαμβάνουν υψηλότερες ποσότητες φυτικών ινών, όπως όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης και λαχανικά. Αυτές οι τροφές έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του πεπτικού συστήματος.

Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως οι vegans έχουν χαμηλότερη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε κόκκινο κρέας, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και στεφανιαίας νόσου.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vegan Bowls for Vegan Souls (@veganbowls) στις Οκτ 25, 2017, 3:30πμ PDT

Απώλεια βάρους

Οι vegans, σύμφωνα με έρευνες, έχουν μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος απ’ ότι εκείνοι που προτιμούν κάποιο άλλο είδος διατροφής. 

«Οταν κάποιος γίνεται vegan, αισθάνεται πιο γεμάτος από τα πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα», λέει η διατροφολόγος Bahee Van De Bor. Αυτό, όπως εξηγεί, οδηγεί στον κορεσμό. Η διατροφολόγος, ωστόσο, διευκρινίζει πως το βάρος μπορεί να αυξηθεί εάν δεν γίνουν σωστές επιλογές διατροφής και στο πιάτο μπουν πατατάκια, ψωμί και μπισκότα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deliciously Ella (@deliciouslyella) στις Οκτ 23, 2017, 6:04πμ PDT

Πηγή: Independent


Πηγή