Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ψάχνεις «εναλλακτική» και αποτελεσματική γυμναστική; Ανέβα στο δέντρο! (video)

Το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε, αλλά το σκαρφάλωμα παραμένει μια εξαιρετική άσκηση!

Μια ολόκληρη «σχολή» στο fitness έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, βασισμένη σε όσα έκαναν για να επιβιώσουν οι… πολύ αρχαίοι ημών πρόγονοι!

Κάποιοι το ονομάζουν paleo-fitness, και όπως λέει και η λέξη, περιλαμβάνει ασκήσεις με βασικό ή και καθόλου εξοπλισμό, εμπνευσμένες από τους ανθρώπους των σπηλαίων. 

Σκαρφάλωμα σε δέντρα ή έστω αναρρίχηση σε τοίχους, «πάνω – κάτω» σε λόφους, άλματα και εμπόδια, άρση βαρών είναι μερικές από τις επιλογές που κάποτε ήταν απαραίτητες για την επιβίωση αλλά σήμερα είναι η νέα τάση της γυμναστικής!

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, άλλωστε, πως αυτές η δραστηριότητες είναι «γραμμένες» στο dna μας, ενώ μπορούν να είναι και πιο ευχάριστες από τις επισκέψεις στο γυμναστήριο, αφού σε φέρνουν σε επαφή με τη φύση. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Τα παλαιο-προγράμματα άσκησης είναι σύντομα και έντονα, ενώ μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με το επίπεδο και τη φυσική κατάσταση του κάθε ατόμου. Έτσι, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να επωφεληθεί από μια γρήγορη βόλτα ή μια – δυο αποπείρες σκαρφαλώματος!

 
 
Διαβάστε επίσης:
Το καλύτερο είδος άσκησης ανάλογα με την ηλικία σας (εικόνες)

Πηγή