Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

​Η εβδομαδιαία σεξουαλική επαφή επιβραδύνει τη γήρανση των γυναικών

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το σεξ μπορεί όντως να επιβραδύνει τη γήρανση ενώ μπορεί να έχει μόνο θετική επίδραση στη ζωή, τη σχέση και την εμφάνισή σας.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, οι ερευνητές οι ερευνητές συνέκριναν το μήκος των προστατευτικών κλώνων DNA, που ονομάζονται τελομερή, από 129 μητέρες, οι οποίες βρίσκονται σε μονογαμικές σχέσεις.

Τα τελομερή είναι ένα αξιόπιστο μέτρο για την υγεία, καθώς μικραίνουν όσο μεγαλώνουμε, και όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιθανότερο είναι να αναπτύξεις μια ασθένεια ή να πεθάνεις πρόωρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Tomás Cabeza de Baca του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Επίσης, αξιολόγησαν τη συνολική ικανοποίηση των γυναικών, τα αντιληπτά επίπεδα άγχους και τις καθημερινές αναφορές σχετικά με την υποστήριξη των συντρόφων τους, τις συγκρούσεις και την οικειότητα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Αν και δεν υπήρχε συσχέτιση μεταξύ του μήκους του τελομερούς των μαμάδων και την υποστήριξη των συνεργατών ή την συνολική ικανοποίηση από τη σχέση, οι γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν σημαντικά μεγαλύτερα τελομερή.

Παρόλο που πρόκειται για αρκετά μικρό δείγμα είναι πολύ πιθανό πως οι πιο υγιείς γυναίκες, είναι αυτές που είναι και πιο ενεργές σεξουαλικά. Η καλύτερη συμβουλή είναι να κάνετε με τον σύντροφό σας σεξ όσο συχνότερα θέλετε και μπορείτε. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι ανέξοδο και απολαυστικό και δεν θα σας κάνει κακό.

Πηγή: omorfamystika.gr

localStorage.clear();


Πηγή