Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Αντιμετωπίστε το εργασιακό άγχος με σωστή διατροφή

Αντιμετωπίστε το εργασιακό άγχος με σωστή διατροφή

Ποιες τροφές διώχνουν το στρες

Όταν αισθάνεστε στρεσαρισμένοι και τα νεύρα σας έχουν χτυπήσει κόκκινο, βρείτε το δρόμο της ηρεμίας και της χαλάρωσης μέσα από το φαγητό. Αυτές είναι οι πέντε τροφές που διώχνουν το άγχος στο γραφείο.

Σπανάκι

Τρία φλιτζάνια σπανάκι σας παρέχουν το 40% του μαγνησίου που πρέπει να λαμβάνετε καθημερινά και το οποίο εμποδίζει την αρτηριακή σας πίεση να εκτοξευθεί στα ύψη σε καταστάσεις άγχους, όπως εξηγεί η Μπεθ Ρίρντον, R.D., διευθύντρια ολιστικής διατροφής στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνας. Προσθέστε το φρέσκο σπανάκι στο σάντουιτς, για να διώξετε την ένταση.

Πορτοκάλια

Οι υγιείς άνθρωποι που εκτέθηκαν σε ιούς είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουν όταν βρίσκονταν υπό πίεση, όπως αναφέρει μελέτη του πανεπιστημίου Καρνεζί Μέλον στο Πίτσμπουργκ. Ακόμη και το λιγοστό άγχος επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας, η βιταμίνη C, όμως, σας βοηθά να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τους απειλητικούς ιούς και τελικά να παραμείνετε υγιείς.

Σοκολάτα

Οι δυνάμεις της βρίσκονται στο… κεφάλι σας. «Το κακάο αυξάνει τα επίπεδα των νευροχημικών στο σώμα σας, τα οποία δρουν σε μέρη του εγκεφάλου που παράγουν την αίσθηση ευτυχίας και χαλάρωσης» εξηγεί ο Άλαν Χίρς, M.D., διευθυντής του Ιδρύματος Θεραπείας και Έρευνας Γεύσης και Όσφρησης στο Σικάγο. Τις ώρες που στη δουλειά επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός, μοιράστε σε όλους ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας!

Ψάρι

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος, καταπραΰνουν το στρες. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Diabetes & Metabolism, αυτοί που κατανάλωναν τα περισσότερα καλά λιπαρά για 3 εβδομάδες, σημείωσαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα δύσκολο κουίζ. Φάε μία σαλάτα με καπνιστό σολομό και αύξησε την πρόσληψη των ωμέγα-3.

Βρόμη

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β της βρόμης αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστής ο οποίος στέλνει κύματα… ανακούφισης στον εγκέφαλο. Συν του ότι το σώμα σας αφομοιώνει τη βρόμη με αργούς ρυθμούς κι έτσι απορροφά τη σεροτονίνη σταδιακά. Ένα μπολ με βρόμη είναι ό,τι πρέπει το πρωί, πριν ξεκινήσουν οι εντάσεις!

Το μυστικό

Το αιθέριο έλαιο του ευκάλυπτου θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τις  σκέψεις σας. Στάξτε μερικές σταγόνες σε ένα κομμάτι χαρτί και εισπνεύστε το άρωμά του.

Πηγή: omorfamystika.gr