Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αντρικό αντισυλληπτικό 99% αποτελεσματικό

Αντρικό αντισυλληπτικό 99% αποτελεσματικό

Αποδυναμώνει τα ένζυμα στο σπέρμα και η γυναίκα δε μπορεί να μείνει έγκυος

Επιστήμονες από την Ινδονησία ανέπτυξαν ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο ισχυρίζονται ότι είναι 99% αποτελεσματικό και έχει λίγες παρενέργειες.

Το χάπι αυτό επιτρέπει στους άντρες να παράγουν σπέρμα, το οποίο όμως δεν μπορεί να αφήσει μια γυναίκα έγκυο.
Έχει φτιαχτεί από το φυτό gendarussa, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τα μέλη διαφόρων ιθαγενών φυλών στο νησί της Παπούα, προκειμένου να αποτρέπεται η σύλληψη.

Ο καθηγητής Bambang Prajogo από το πανεπιστήμιο Airlangga αποφάσισε να παρασκευάσει το αντισυλληπτικό χάπι, όταν άκουσε για τις επιδράσεις του συγκεκριμένου φυτού. Πήρε το φυτό στο εργαστήριο του για μελέτη το 1985 και μετά από 30 χρόνια ερευνών κατάφερε να απομονώσει το ενεργό συστατικό, να δημιουργήσει ένα χάπι και να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές για να αποδείξει τις αντισυλληπτικές του ιδιότητες, αναφέρει δημοσίευμα της Global Post.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα ενεργά συστατικά του φυτού επηρεάζουν τρία ένζυμα-«κλειδιά» που υπάρχουν στο σπέρμα, αδυνατίζοντάς τα και κάνοντάς τα ανίκανα να διεισδύσουν στα ωάρια κατά τη διαδικασία της γονιμοποίησης.
Ο ίδιος δήλωσε στη Jakarta Post, ότι αυτό δεν επηρεάζει ούτε την ποσότητα ούτε την ποιότητα του παραγόμενου σπέρματος, καθώς «στοχεύει» μόνο στα συγκεκριμένα ένζυμα.

Προς το παρόν ο καθηγητής μελετά την ακριβή δοσολογία, όμως ελπίζει να δημιουργήσει μια φόρμουλα που θα επιτρέπει στους άντρες να παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι μία ώρα πριν από τη σεξουαλική πράξη.

Σε μικρές κλινικές δοκιμές –στη μεγαλύτερη συμμετείχαν 350 άντρες- το χάπι αποδείχτηκε κατά 99% αποτελεσματικό. Οι ίδιες μελέτες έδειξαν, ότι η γονιμότητα των ανδρών επέστρεψε σε φυσιολογικά επίπεδα ένα μήνα μετά τη λήψη του χαπιού.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr