Τετάρτη , 27 Σεπτέμβριος 2023
Από τι πεθαίνουν οι υπεραιωνόβιοι

Από τι πεθαίνουν οι υπεραιωνόβιοι

Μέχρι το 2050 ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,2 εκατομμύρια

Οι υπεραιωνόβιοι, οι άνθρωποι που καταφέρνουν να περάσουν το φράγμα των 100 χρόνων ζωής είναι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, πιο πιθανό να πεθάνουν από πνευμονία ή εξαιτίας της εύθραυστης κατάστασης της υγείας τους, παρά από καρκίνο ή καρδιακές ασθένειες, όπως συμβαίνει με τους -νεότερους από αυτούς- ηλικιωμένους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου King’s College στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη λέκτορα παρηγορητικής φροντίδας του πανεπιστημίου, Catherine Evans, οι υπεραιωνόβιοι είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη δημογραφική ομάδα σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,2 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

«Παρά την παγκόσμια αύξηση του αριθμού των αιωνόβιων και υπεραιωνόβιων, λίγες μελέτες έχουν εξετάσει τις ανάγκες για την υγεία και την κοινωνική φροντίδα των ηλικιωμένων» δήλωσε στο Live Science.

«Ο αυξανόμενος αριθμός αυτής της κατηγορίας ανθρώπων, σε συνδυασμό με τη συνεχή χρήση της νοσοκομειακής περίθαλψης στο τέλος της ζωής, δείχνει την επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί επαρκής μακροχρόνια περίθαλψη και ευέλικτες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν σε προχωρημένη ηλικία» πρόσθεσε η ερευνήτρια.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στο PLOS Medicine.

 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση