Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το μπαχαρικό που «απογειώνει» τη μνήμη

Το μπαχαρικό που «απογειώνει» τη μνήμη

Η απώλεια της μνήμης και των γνωστικών λειτουργιών πλήττει κυρίως αυτούς που δεν εξασκούν τη μνήμη τους.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι συνεχής και δεν αρκεί κάποιος να λύνει ένα σταυρόλεξο μία στο τόσο.

Νέα επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ένα εξαιρετικά δημοφιλές μπαχαρικό μπορεί να βοηθήσει τη μνήμη συμβάλλοντας στη βελτίωση των ικανοτήτων απομνημόνευσης και μάθησης.

Οι νευροεπιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rush διαπίστωσαν ότι η κανέλα μπορεί να κάνει τη διαφορά όσον αφορά τις ικανότητες απομνημόνευσης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνάς τους που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Neuroimmune Pharmacology η κανέλα δρα ως τονωτικό του εγκεφάλου.

bigstock Cinnamon Sticks In Basket 121272992

Οι ειδικοί κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα μετά από πειράματα σε ποντίκια τα οποία τρέφονταν με κανέλα. Διαπίστωσαν ότι το μπαχαρικό μεταβολιζόταν στον οργανισμό των ποντικιών σε βενζοϊκό νάτριο το οποίο όταν εισερχόταν στον εγκέφαλο των ποντικιών αύξανε τη δραστηριότητα των πρωτεϊνών (CREB) η οποία συσχετίζεται με τη μάθηση και τη μνήμη.

Οι ίδιοι επιστήμονες, είχαν διαπιστώσει σε προηγούμενη έρευνά τους ότι η κανέλα μπορεί να αναστρέψει τις βλάβες στον εγκέφαλο ποντικιών με Πάρκινσον.

Μη αμελείτε λοιπόν να προσθέτετε κανέλα στον καφέ, τα γλυκά και τα φαγητά σας, αφού εκτός από τη μοναδική γεύσης της, θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε και τη μνήμη σας.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr