Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
C.A.N.: Η μαγική φόρμουλα για αδυνάτισμα και πιο υγιεινή διατροφή

C.A.N.: Η μαγική φόρμουλα για αδυνάτισμα και πιο υγιεινή διατροφή

Τρεις απλοί κανόνες συνθέτουν τη φόρμουλα C.A.N., τη νέα τάση στο αδυνάτισμα και την υγιεινή διατροφή.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Psychology and Marketing, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν ότι η φόρμουλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και εύκολο να εφαρμοστεί.

Τι σημαίνει λοιπόν C.A.N.; Είναι τι ακρωνύμιο που σχηματίζουν οι λέξεις Convenient (βολικό), Attractive (ελκυστικό) και Normal (φυσιολογικό). Με απλά λόγια, τα υγιεινά τρόφιμα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα προς αγορά ή κατανάλωση, να είναι ελκυστικά παρουσιασμένα στην εμφάνιση, την ονομασία και την τιμή τους και… φυσιολογικά ως προς την όψη τους.

Οι ερευνητές από το Κορνέλ εξέτασαν 112 παλαιότερες μελέτες που αφορούσαν στην υγιεινή διατροφή και στις συνήθειες των ατόμων που κάνουν τις ορθότερες διατροφικές επιλογές. Διαπίστωσαν ότι έχουμε την τάση να τρώμε πιο υγιεινά όταν ένα εστιατόριο, ένα μανάβικο, ένα σούπερ μάρκετ κ.λπ. ακολουθεί τη φόρμουλα C.A.N. ή όταν εφαρμόζουμε τη φόρμουλα στο σπίτι. Για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να επιλέξουμε να φάμε ένα φρούτο ως σνακ όταν αυτό βρίσκεται σε ένα καλάθι επάνω στον πάγκο της κουζίνας και όχι «θαμμένο» στα συρτάρια του ψυγείου.

can

 

 

 

Πηγή: onmed.gr