Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Υπαρκτός ο εθισμός στο φαγητό

Υπαρκτός ο εθισμός στο φαγητό

Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν τη δύναμη να σταματήσουν

Η ακατάσχετη μανία και ο εθισμός στο φαγητό, πολλές φορές θεωρείται ως η «ιδανική δικαιολογία» για όσους τρώνε πολύ και δε σταματούν να παίρνουν βάρος.

Σύμφωνα όμως με έρευνα, την οποία επικαλείται η MailOnline, ο εθισμός στο φαγητό ίσως είναι τελικά κάτι παραπάνω από μια δικαιολογία για να… τσιμπήσουμε κατιτίς παραπάνω.

Ερευνητές βρήκαν ότι οι παχύσαρκες γυναίκες διεγείρονται ενστικτωδώς από τις εικόνες φαγητών, ενώ τείνουν να χαρακτηρίζονται και από λιγότερη «δύναμη της θέλησης».

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου υποστηρίζει ότι ορισμένες από τις γυναίκες που μελέτησαν, ανέφεραν ακόμη ότι βίωναν έντονη λαχτάρα για φαγητό, λίγη ώρα αφότου είχαν καταναλώσει κάτι.

Αυτό τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο εθισμός στο φαγητό να είναι κάτι υπαρκτό.

«Όλοι οι εθισμοί έχουν κάτι κοινό, με την έννοια ότι ο πάσχων ποθεί να υπερβάλλει την ευχάριστη αίσθηση που νιώθει από τους χημικούς νευροδιαβιβαστές που παράγονται όταν τρώει, παίζει κάποιο τυχερό παιχνίδι, καπνίζει, κάνει σεξ ή παίρνει ναρκωτικά» ανέφερε ο καθηγητής κλινικής ψυχολογίας και υγείας, Claus Voegele.

Αρκετές από τις υπέρβαρες γυναίκες που συμμετείχαν στις δοκιμές, ανέφεραν ότι το τεστ τους προκάλεσε έντονο αίσθημα λαχτάρας για φαγητό, ανεξάρτητα από το πότε είχαν φάει.

«Αυτό υποδηλώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι ίσως έχουν μια ενστικτώδη, ψυχολογική προδιάθεση να τρώνε πιο πολύ» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr