Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Κάντε λεύκανση δοντιών, χωρίς να επισκεφτείτε οδοντίατρο

Κάντε λεύκανση δοντιών, χωρίς να επισκεφτείτε οδοντίατρο

Πέντε φυσικοί τρόποι που χαρίζουν λάμψη και αστραφτερό χαμόγελο

Ένα ολόλευκο και φωτεινό χαμόγελο, θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας, θα χαμογελάτε χωρίς ενδοιασμό και φυσικά θα σας κάνει σέξι-αρκεί βέβαια να μην το παρακάνετε.

Εντούτοις, αυτά που τρώμε και πίνουμε επηρεάζουν το λευκό της οδοντοστοιχίας και θαμπώνει το χαμόγελό. Για την αποκατάσταση της όποια ζημιάς, σίγουρα πρέπει να απευθυνόμαστε στους επαγγελματίες, δηλαδή στους οδοντιάτρους αλλά ωστόσο υπάρχει και πιο οικονομική λύση.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με πέντε τρόπους-πρακτικές χάρη στις οποίες μπορείτε να πετύχετε την πολυπόθητη λεύκανση.

1.Χρήση μαγειρικής σόδας
Το συγκεκριμένο προϊόν που κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υποκατάστατο της οδοντόκρεμας και δεν αποτελεί έκπληξη ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως λευκαντικό δοντιών. Η χημική δομή της μαγειρικής σόδας, λειτουργεί και ως ένα ήπιο λειαντικό-είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων από την επιφάνεια των δοντιών. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως λευκαντικό, μόνο μία ή δύο φορές το μήνα.

2. Τσίχλα
Αν και ακούγεται αντιφατικό, το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των οξέων και των επιβλαβών βακτηρίων στο στόμα μας. Η πράξη του μασήματος, βοηθά στην τόνωση της παραγωγής του σάλιου που περιέχει επιφανειοδραστικές ουσίες και ειδικά ένζυμα που μπορεί να προστατεύσουν τα δόντια από τους λεκέδες.

3. Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
Το… δυναμικό δίδυμο της διατροφής, κάνει και άλλο ένα θαύμα. Τα φρούτα και τα λαχανικά, εκτός από καλό στην υγεία, ενισχύουν και την υγιεινή των δοντιών. Τα ωμά καρότα, το σέλινο και τα τραγανά μήλα ενεργούν ως φυσικές, λειαντικές ουσίες που καθαρίζουν το σμάλτο των δοντιών, χωρίς να δημιουργείται οποιαδήποτε ζημιά. Ως γενικός κανόνας, όσο τραγανό είναι ένα φρούτο ή λαχανικό, τόσο το καλύτερο.

4. Τυρί και γαλακτοκομικά

Η κατανάλωση τυριού ή οποιουδήποτε γαλακτοκομικού προϊόντος, κάνει, μεταξύ άλλων, και καλό στην οδοντοστοιχία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο που είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια, και στην πρόληψη της οστικής απώλειας.

5. Τρίψτε φράουλες στα δόντια σας

Αν σας αρέσει η γεύση της φράουλας, τότε θα ξαφνιαστείτε με το γεγονός ότι έχει απίστευτα οφέλη. Οι φράουλες, πλούσιες σε βιταμίνη C, μπορεί να βοηθήσουν στην άρση των συσσώρευσης πλάκας στα δόντια, ενώ το μηλικό οξύ μπορεί να αποτρέψει και να αφαιρέσει λεκέδες. Απλά, κόψτε τις φράουλες σε φέτες και τρίψτε τις στα δόντια σας ή αναμείξτε τις με την οδοντόκρεμά σας.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr