Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Κινητή… ιατρική: Εφαρμογές υγείας και άσκησης

Κινητή… ιατρική: Εφαρμογές υγείας και άσκησης

Η ‘’βιομηχανία της υγείας’’ απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 20 και 45 ετών που διαθέτουν κινητό ή τάμπλετ. Τι μας παρέχει.

Καλύτερος έλεγχος του σώματος και των συνηθειών του. Μετρήσεις των κινήσεων, του ύπνου και της κατανάλωσης θερμίδων. «Quantified Self» ονομάζεται η νέα κίνηση υγείας που έρχεται από τις ΗΠΑ.

Στόχος της είναι η βελτίωση του σώματός μας με τη βοήθεια προσωπικών μετρήσεων. Στόχος της συγκεκριμένης αγοράς οι άνθρωποι που θέλουν να έχουν καλύτερη εποπτεία των λειτουργιών του σώματός τους.

Τα ειδικά βραχιόλια και οι εφαρμογές για κινητό και τάμπλετ έχουν δημιουργήσει εδώ και μερικά χρόνια ένα νέο, ανερχόμενο οικονομικό τομέα.

Η «βιομηχανία της υγείας», όπως χαρακτηρίζουν πολλοί αυτόν τον νέο οικονομικό τομέα απευθύνεται βέβαια κυρίως σε ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 20 και 45 ετών που διαθέτουν κινητό ή τάμπλετ και ενδιαφέρονται για εφαρμογές υγείας.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση Παρόχων Κινητής Τηλεφωνίας GSMA, το 2017 οι υπηρεσίες «κινητής υγείας» αναμένεται να φθάσουν σε αξία τα 18,8 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 5,6 δισεκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη.

Οι εφαρμογές σιγά σιγά πληθαίνουν. Για παράδειγμα στη Γερμανία αναπτύσσεται μία εφαρμογή με την οποία μπορεί να μετρηθεί το επίπεδο της βιταμίνης D στο αίμα.

Μια άλλη εφαρμογή έχει θέσει ως στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου με τη βοήθεια σειράς τονωτικών ασκήσεων.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τις ασκήσεις στο ίντερνετ ή να κατεβάσει την αντίστοιχη εφαρμογή. Έτσι οι ασκήσεις μπορεί να γίνουν παντού. Στο λεωφορείο, στο ταξί, στο μετρό ή ακόμα και σε ένα διάλειμμα. Μερικές ασκήσεις είναι δωρεάν, ενώ για άλλες οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρώσουν.

 

 

 

 

 

Πηγή: iatronet.gr