Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Κρύα και ιδρωμένα άκρα; Ανακουφίσου από τα συμπτώματα πανεύκολα!

Κρύα και ιδρωμένα άκρα; Ανακουφίσου από τα συμπτώματα πανεύκολα!

Η διαδικασία της εφίδρωσης είναι μια από τις πιο χρήσιμες για τον οργανισμό μας, αφού μέσω αυτής ρυθμίζεται η σωστή θερμοκρασία στο σώμα μας, αλλά παράλληλα και μία από τις πιο… ενοχλητικές για εμάς. Και μπορεί το συνηθέστερο σημείο που ιδρώνει στο σώμα μας να είναι οι μασχάλες, όμως πολλές είναι οι περιπτώσεις, όπου ο ιδρώτας στις παλάμες και τα πόδια μας αποτελεί πρόβλημα, και μάλιστα πολύ συχνό.
Αν το πρόβλημα αυτό ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια, οπότε πρόκειται για παθολογική κατάσταση γνωστή ως υπεριδρωσία, τότε η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό είναι απαραίτητη, αφού θα πρέπει να ακολουθηθεί ειδική αγωγή. Αν όμως, δεν έχεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σε υπερβολικό βαθμό, αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα, τότε οι παρακάτω πέντε τρόποι θα σε ανακουφίσουν και θα σε κάνουν να απαλλαγείς, έστω και προσωρινά, από τα συμπτώματα αυτά.
1.Πλύνε τα χέρια σου
Όταν το ποσοστό του ιδρώτα που βρίσκεται στις παλάμες σου αρχίζει να σε ενοχλεί, μπορείς να ξεπλύνεις τα χέρια σου με λίγο νερό και να τα σκουπίσεις καλά με μια πετσέτα. Τα ιδρωμένα χέρια δεν στεγνώνουν από μόνα τους και σίγουρα αυτή αποτελεί μια από τις ευκολότερες και πιο γρήγορες λύσεις. Απόφυγε ωστόσο να χρησιμοποιείς σαπούνι, αν δεν υπάρχει λόγος, αφού με την υπερβολική χρήση του οδηγείσαι στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή την ξηροδερμία στο πίσω μέρος των χεριών σου.
2.Χρησιμοποίησε πούδρα ή μαγειρική σόδα
Αν υποφέρεις από ιδρωμένες πατούσες μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις λίγη πούδρα ή μαγειρική σόδα σε αυτές, προτού φορέσεις τα παπούτσια σου. Και οι δύο είναι ιδανικές να απορροφούν τον ιδρώτα και θα σε κάνουν να νιώσεις ανακούφιση. Μπορείς φυσικά, να ακολουθήσεις τη ίδια τακτική και για τα χέρια σου, αν βέβαια βρίσκεσαι στο σπίτι σου και δεν σε πειράζει να λερωθούν.
3.Απόφυγε υλικά που προκαλούν έξτρα εφίδρωση
Κράτησε τα χέρια σου ελεύθερα και απόφυγε να φοράς μάλλινα γάντια που αναστέλλουν τη ροή του αέρα και διατηρούν τα χέρια σου υγρά. Βέβαια, δεν εννοούμε να μην τα χρησιμοποιείς όταν το κρύο είναι υπερβολικό, αλλά είναι καλύτερο να τα αποφεύγεις σε περιπτώσεις όπου δεν σου χρειάζονται πραγματικά. Επιπλέον, πάψε να χρησιμοποιείς ενυδατικές κρέμες χεριών, αφού είναι προορισμένες για να ενυδατώνουν τα ξηρά χέρια, οπότε εσύ θα καταφέρεις μόνο να κάνεις το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.
4.Απαλλάξου από το στρες
Η υπερβολική εφίδρωση των άκρων είναι συχνά αποτέλεσμα άγχους, οπότε η μοναδική λύση είναι η απαλλαγή από αυτό. Και μπορεί να μην το ελέγχεις και να σου φαίνεται ακατόρθωτο, ωστόσο, μπορείς να βρεις δραστηριότητες που θα σε κάνουν να ηρεμείς και να ξεχνάς για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η γιόγκα και ο διαλογισμός ίσως σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, ενώ αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που σε απασχολεί, η καλύτερη λύση θα ήταν να επισκεφθείς κάποιον ειδικό.
5.Κάνε πλύσεις με αλατόνερο
Για τη μακροπρόθεσμη μείωση των συμπτωμάτων, βούτηξε συχνά τα χέρια σου σε αλατόνερο και άφησέ τα εκεί για αρκετά λεπτά. Το ιώδιο, που περιέχεται στο αλάτι, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα το πρόβλημά σου να βελτιωθεί κατά πολύ.

 

Πηγή: queen.gr