Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Παχυσαρκία: Μία νέα μέθοδος ενδοσκοπικής σμίκρυνσης στομάχου και στην Ελλάδα

Παχυσαρκία: Μία νέα μέθοδος ενδοσκοπικής σμίκρυνσης στομάχου και στην Ελλάδα

Μία νέα μέθοδος αδυνατίσματος και ειδικότερα ενδοσκοπικής σμίκρυνσης του στομάχου ήρθε στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας χαμόγελα αισιοδοξίας σε όσους πάσχουν από την σύγχρονη νόσο της εποχής, την παχυσαρκία. Πρόκειται για την ενδοσκοπική σμίκρυνση του στομάχου Apollo Overstitch, με αποκλειστικό αντιπρόσωπο της οποίας, την εταιρεία Intelmed.

Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια νόσος που σχετίζεται με γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά κυρίως με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Είναι η λεγόμενη «νόσος της αφθονίας» και οι επιπτώσεις της αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στον δυτικό κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες, με την Ελλάδα να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη.

Τώρα πια υπάρχουν πολλές μέθοδοι, που δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε υπέρβαρο και παχύσαρκο ασθενή να επιτύχει απώλεια βάρους γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Υπολογίζεται ότι τα συνδεόμενα με την παχυσαρκία νοσήματα αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά το κάπνισμα.

Τα οφέλη από την απώλεια βάρους είναι πολλά:

• Μείωση της αρτηριακής πίεσης και της δόσης των χορηγούμενων φαρμάκων.
• Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου
• Βελτίωση της καμπύλης ζαχάρου
• Αύξηση της γονιμότητας, μείωση επιπλοκών κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό
• Βελτίωση στη σπονδυλική στήλη και στα γόνατα.

Ενδοσκοπική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Η εταιρία Intelmed, είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ενδοσκοπικής σμίκρυνσης του στομάχου Apollo Overstitch. Η πρωτοποριακή μέθοδος γίνεται πλέον στην χώρα μας από έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους χειρουργούς και επεμβατικούς ενδοσκόπους.

Δυστυχώς ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ασθενών στην χώρα μας συνεχώς αυξάνεται. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσπαθήσει να χάσουν βάρος με δίαιτα χωρίς αποτέλεσμα και αναζητούν μια αποτελεσματική, μόνιμη λύση.

Οι μέχρι τώρα χειρουργικές επεμβάσεις, είχαν πολλές επιπλοκές, γεγονός που έκανε όλο και πιο δύσκολη αυτή την επιλογή.

Η μέθοδος Apollo Overstitch είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που αντιμετωπίζει την παχυσαρκία, επιτυγχάνοντας τη συρραφή του στομάχου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η χωρητικότητά του. Χωρίς πόνο, χωρίς τομές, αποφεύγοντας έτσι τα μειονεκτήματα των παραδοσιακών χειρουργικών επεμβάσεων. Δηλαδή με ένα ράμμα, οι εξειδικευμένοι χειρουργοί και οι επεμβατικοί ενδοσκόποι, μειώνουν την χωρητικότητα του στομάχου.

Με τη μέθοδο αυτή, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια, ή την επόμενη μέρα. Η αποκατάσταση είναι γρήγορη και ανώδυνη.

IMG 1499

Πηγή: onmed.gr