Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Πέντε ενδείξεις στα ανδρικά πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Πέντε ενδείξεις στα ανδρικά πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Πολλές είναι οι επιστημονικές έρευνες που επιβεβαιώνουν μέσω στατιστικών στοιχείων ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών, και ειδικότερα όσων βρίσκονται εκτός γάμου, αποφεύγει να απευθυνθεί σε γιατρό.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών του Άκρου Πόδα & του Αστραγάλου (ΑCFΑS) εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για πέντε συμπτώματα στα ανδρικά πόδια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αν αγνοούνται.

Συγκεκριμένα:

Ο πόνος στην πτέρνα

Συχνά προκαλείται από φλεγμονή, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε κάταγμα, πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, «μπλοκαρισμένο» νεύρο ή άλλη αιτία.

Τα διαστρέμματα αστραγάλου (ποδοκνημική άρθρωση)

Πάντοτε χρειάζονται ιατρικό έλεγχο, ειδάλλως αυξάνεται ο κίνδυνος επαναλαμβανόμενης κάκωσης και ανάπτυξης χρόνιας αστάθειας της ποδοκνημικής άρθρωσης.

Δυσκαμψία και πόνος στο μεγάλο δάκτυλο

Συνήθως αναπτύσσεται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς εκφυλίζεται ο χόνδρος, και τελικά οδηγεί σε αρθρίτιδα. Όσο νωρίτερα διαγνωστεί, τόσο καλύτερα αντιμετωπίζεται.

Αχίλλειος τενοντίτιδα

Είναι η φλεγμονή στον αχίλλειο τένοντα και προκαλεί πόνο και ευαισθησία κατά το άγγιγμα στο πίσω μέρος του άκρου πόδα ή στην πτέρνα. Συνήθως αποτελεί συνέπεια της αιφνίδιας αύξησης στη φυσική δραστηριότητα. Αν μείνει χωρίς θεραπεία, υπάρχει κίνδυνος ρήξης του τένοντα.

Ονυχοκρύπτωση

Όταν τα νύχια αναπτύσσονται προς τα μέσα, μπορεί να τρυπήσουν το δέρμα και να αναπτυχθεί μόλυνση, κατάσταση ιδιαιτέρως επώδυνη. Ένας γιατρός μπορεί με μια εύκολη μικροεπέμβαση να σταματήσει τον πόνο και να διορθώσει το πρόβλημα.

 

 

Πηγή: onmed.gr