Δευτέρα , 30 Μάρτιος 2020
Το περπάτημα μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου

Το περπάτημα μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου

«Φάρμακο» για τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού και του προστάτη

Οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού και του προστάτη μπορούν να μειώσουν σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο θανάτου από αυτές τις αιτίες… φροντίζοντας να εντάξουν το περπάτημα – σε καθημερινή βάση- στη ζωή τους.

Σύμφωνα με μια έρευνα, η σωματική δραστηριότητα (όπως το περπάτημα σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου τη μέρα) λειτουργεί ως «θαυματουργό φάρμακο» για τους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και του προστάτη, μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου σε ποσοστό έως και 40%.

Η μείωση του κινδύνου θανάτου στο μισό ισχύει και για τους ασθενείς που υποφέρουν από καρκίνο του εντέρου, εφόσον διανύουν τη διπλάσια απόσταση περπατώντας σε καθημερινή βάση, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Οι υπολογισμοί των ερευνητών έγιναν με μια μέση ταχύτητα 4,8 χιλιομέτρων την ώρα για την απόσταση αυτή (περίπου 1,6 χιλιόμετρα), κάτι που σε γενικές γραμμές σημαίνει γύρω στα 20 λεπτά περπάτημα τη μέρα.

«Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτή την απλή και προφανή λύση. Η σωματική δραστηριότητα αποτελεί ένα “θαυματουργό φάρμακο” και οι επαγγελματίες της υγείας πρέπει να τη “συνταγογραφούν” στους ασθενείς. Το περπάτημα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αποκατάστασης των ασθενών με καρκίνο» δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Macmillan Cancer Support, Ciarán Devane.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση