Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πόνοι περιόδου: Δύο γιατροσόφια που θα σε ανακουφίσουν

Πόνοι περιόδου: Δύο γιατροσόφια που θα σε ανακουφίσουν

Πολλές γυναίκες βιώνουν με επώδυνο τρόπο την περίοδο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη λήψη αναλγητικών πριν καν ξεκινήσει η αιμορραγία.

Αν πάρετε φάρμακα, όταν τα συμπτώματα είναι ήδη σε εξέλιξη, δε θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τους πόνους. Αν η περίοδός σας είναι τακτική και ξέρετε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει, μπορείτε να ξεκινήσετε τα αναλγητικά από την προηγούμενη μέρα.

Έρευνες, έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες τακτικές, όπως επιπλέον ώρες άσκησης και ύπνου, καθώς και η κατανάλωση υγιεινών τροφών, μπορούν να βοηθήσουν κάποιες γυναίκες να απαλλαγούν από τις κράμπες περιόδου.

Για να ανακουφιστείτε από τους πόνους της περιόδου, ο δρ Ρομπ Χικς, από τους πιο διάσημους γενικούς γιατρούς στο Λονδίνο, προτείνει τα εξής δύο γιατροσόφια:

Λάχανο

Καταπραϋνετε την ευαισθησία στο στήθος και τον πόνο στην κοιλιά βάζοντας μέσα στο σουτιέν ή πάνω στην κοιλιά αντιστοίχως παγωμένα φύλλα από λάχανο από το ψυγείο. Ασκούν την ίδια δράση με αυτήν μιας παγωμένης κομπρέσας. Αν, όμως, σας ανακουφίζει καλύτερα η θερμότητα, ζεματίστε για λίγα δευτερόλεπτα τα φύλλα σε βραστό νερό και αφού γίνουν χλιαρά προς ζεστά, χρησιμοποιήστε τα.

Κρεμμύδι

Να τρώτε μισό κρεμμύδι την ημέρα 2-3 μέρες πριν από την περίοδο. Οι ορμόνες σας παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις τις μέρες αυτές και το χρώμιο που περιέχει το κρεμμύδι πιστεύεται ότι δρα εξισορροπιστικά. Το ωμό κρεμμύδι είναι καλύτερο, διότι με το μαγείρεμα μειώνονται τα επίπεδα του χρωμίου. Όσο πιο «δυνατό» και με πιο ισχυρή μυρωδιά το κρεμμύδι, τόσο μεγαλύτερο το όφελός του.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr