Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Η συγκέντρωση επηρεάζει το ρυθμό του βήματός μας

Η συγκέντρωση επηρεάζει το ρυθμό του βήματός μας

Με τα μάτια και το μυαλό στο στόχο…

Αν θέλετε να περπατάτε πιο γρήγορα, φροντίστε να κοιτάτε… στο βάθος, σε απόσταση.

Ερευνητές αναφέρουν, ότι το παλιό αυτό κόλπο μπορεί στην πραγματικότητα να έχει μεγάλη επίδραση στο ρυθμό του βήματος κάποιου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν θα μπορούσε να βελτιώσει και την ποιότητα της σωματικής άσκησης για πολλούς ανθρώπους.

Όταν παραμένει κανείς συγκεντρωμένος σε ένα συγκεκριμένο στόχο μπροστά του μπορεί να διανύσει μια απόσταση πιο γρήγορα, ενώ έχει και την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο μικρή.

Η έρευνα αυτή, η οποία συγκρίνει τις διάφορες τεχνικές βάδισης ενώ κοιτά κανείς το περιβάλλον γύρω του, προσφέρει μια νέα στρατηγική για τη βελτίωση της ποιότητας γυμναστικής που απολαμβάνει κανείς.

«Οι άνθρωποι δείχνουν μικρότερο ενδιαφέρον στην άσκηση, αν η σωματική δραστηριότητα μοιάζει τρομακτική, κάτι που ισχύει για παράδειγμα στις μεγάλες αποστάσεις» ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας, Emily Balcetis από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι όταν η προσοχή μας εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο στόχο, όπως για παράδειγμα ένα κτίριο στο βάθος, αντί να κοιτάζουμε αυτά που μας περιβάλλουν, η πραγματική απόσταση που μας χωρίζει από αυτό μας φαίνεται μικρότερη, ενώ περπατάμε και πιο γρήγορα κάνοντας την άσκηση να μοιάζει πιο εύκολη» εξήγησε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, γύρω από το πώς η προσήλωση σε ένα στόχο επηρεάζει την αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου, δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Motivation and Emotion.

Πηγή: newsbeast.gr