Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Συμβουλές για αποτελεσματική άσκηση

Συμβουλές για αποτελεσματική άσκηση

Γυμνάσου σε 15 λεπτά

Επειδή στην πραγματική ζωή δεν μπορείς να αφιερώσεις όσο χρόνο επιθυμείς για να κάνεις τις ασκήσεις σου, ακόμα και αν έχεις 15 λεπτά μόνο, το σημαντικό είναι να τα αξιοποιήσεις όσο καλύτερα μπορείς, ώστε να έχεις μεγάλα οφέλη και να βοηθήσεις στην απώλεια βάρους. Ορίστε λοιπόν 3 τρόποι να εκμεταλλευτείς όσο περισσότερο μπορείς το λίγο χρόνο που έχεις για άσκηση, σύμφωνα με τον Todd Durkin, C.S.C.S., ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου FitnessQuest10 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Στόχευσε κάθε μυϊκή ίνα

Αν θέλεις να ενεργοποιήσεις και την παραμικρή μυϊκή ίνα κατά τη διάρκεια μίας γρήγορηςπροπόνησης, κάνε ασκήσεις σε σετ- 3 ή 4 σετ μίας άσκησης χωρίς ξεκούραση, σηκώνοντας έπειτα ένα ελαφρύτερο βάρος.

«Αφού το κάθε σετ θα σου φαίνεται ευκολότερο μετά από λίγη ώρα, μπορείς στην πορεία να πιέσεις τον εαυτό σου περισσότερο κάνοντας παρόμοιες ασκήσεις και όχι τις ίδιες συνέχεια.

Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να κουράσεις τους μυς σου και να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα», λέει ο Durkin.

Επικεντρώσου και στο κάτω μέρος του σώματός σου

Τα καθίσματα, οι διατάσεις και το σήκωμα της μέσης απαιτούν μεγάλη προσπάθεια που σε βάζει συχνά σε πειρασμό να τα παραλείψεις. «Αν θες όμως να δεις αποτελέσματα, πρέπει να δουλέψεις τα πόδια σου», τονίζει ο Durkin.

Το κάτω μέρος του σώματός σου περιλαμβάνει κάποιους από τους μεγαλύτερους και πιο δυνατούς μυς του σώματός σου, οι οποίοι καίνε και τις περισσότερες θερμίδες. Για την ακρίβεια, τα μυώδη πόδια μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις και το λίπος στην κοιλιά σου, σύμφωνα με μία ιαπωνική έρευνα.

Οι άνθρωποι με την μεγαλύτερη μυϊκή μάζα στα πόδια είχαν και το λιγότερο κοιλιακό λίπος- το επικίνδυνο που περιβάλλει τα βασικά μας όργανα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μυς στο κάτω μέρος του σώματός σου καίνε περισσότερα λίπη προτού προλάβουν αυτά να συσσωρευτούν γύρω από τα βασικά όργανά σου, εξηγούν οι ερευνητές.

Αφιέρωσε λοιπόν τουλάχιστον το ένα τρίτο της 15λεπτης άσκησής σου για να γυμνάσεις το κάτω μέρος σου.

Βρες το κέντρο σου

«Αν θες να έχεις όσο μεγαλύτερο όφελος μπορείς από τα 15 λεπτά, πρέπει να “ξυπνήσεις” τον κορμό σου», συμβουλεύει ο Durkin. Σε κάθε άσκηση, οι μυς του κορμού σου, οιδεκάδες που υπάρχουν ανάμεσα στους ώμους και τους γοφούς σου, συστέλλονται πρώτοι.

Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια από το κάθε σήκωμά σου, ξεκινά από τον κορμό σου και μετά μεταφέρεται στα υπόλοιπα μέλη σου. Έτσι, αν οι μυς του κορμού σου είναι αδύναμοι, δε θα μπορείς να ασκήσεις την ίδια δύναμη για να κάνεις βαράκια ή kettlebells, όπως αν ήταν γυμνασμένοι.

Ο Durkin συνιστά στην αρχή κάθε προπόνησης να σηκώνεις βάρη με το ένα χέρι, προκειμένου να ενεργοποιήσεις τον κορμό σου αμέσως. Μπορεί να είναι μία απλή άσκηση, αλλά καθώς το βάρος προσπαθεί να σε τραβήξει προς τη μία πλευρά, κάθε μυς του κορμού σου προσπαθεί να σταθεροποιηθεί. Πιάσε ένα βαρύ βαράκι και περπάτησε 10 με 20 μέτρα.

Πηγή: Womenonly.gr