Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

SYMMETRIA® και Νephroxenia: Μία ανατρεπτική συνεργασία στον χώρο της υγείας και του ιατρικού τουρισμού

Μία νέα συνεργασία έρχεται να προστεθεί στη μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία της SYMMETRIA® και του Ομίλου Αιμοκάθαρσης Nephroxenia.

Η ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων στον χώρο του τουρισμού υγείας, αποτέλεσε τη βάση για τη συνεργασία της SYMMETRIA και του Ομίλου Αιμοκάθαρσης Nephroxenia, με στόχο να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τις δυνατότητές τους, προκειμένου να υλοποιήσουν πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος των ασθενών, Ελλήνων και ξένων, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα,
η νέα αυτή συνεργασία, στοχεύει:

  • στον σχεδιασμό και προώθηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων υπηρεσιών ιατρικής ευεξίας και ρύθμισης υγιούς σωματικού βάρους για ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,
  • στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων σχετικά με τον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα και Κύπρο,
  • στην έρευνα στον χώρο της υγείας για καλύτερη διαβίωση των ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,
  • στην εκπαίδευση επαγγελματιών και στην απόκτηση εργασιακής και ερευνητικής εμπειρίας με πρακτική άσκηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακας στο κρίσιμο πεδίο του ιατρικού τουρισμού, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών από τους αντίστοιχους επαγγελματίες.

Ο Νίκος Μεταξωτός, M.D., Ph.D, Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτής της SYMMETRIA®, δήλωσε σχετικά: «Η Χρόνια Νεφρική Νόσος δεν είναι μια σπάνια χρόνια νόσος, υπολογίζεται ότι 1 στους 10 περίπου κατοίκους παγκοσμίως πάσχει από αυτή. Οι νεφροπαθείς είναι άνθρωποι που μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και για την καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας τους θα ήταν χρήσιμο να επιζητείται πάντα μια περισσότερο ολιστική αντιμετώπιση. Η άσκηση, η διατροφή, η ευεξία είναι σημαντικοί τομείς που θα πρέπει να τους απασχολούν για να έχουν καλύτερη υγεία. Η SYMMETRIA® σε συνεργασία με τον όμιλο Nephroxenia θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει εξειδικευμένα προγράμματα που θα αφορούν τόσο Έλληνες ασθενείς όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. O Ιατρικός Τουρισμός πρέπει να αποτελέσει στρατηγική προτεραιότητα για τη χώρα μας. Η SYMMETRIA® επενδύει σε μια προσπάθεια που θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση της εποχικότητας στη χώρα μας. Με το καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας της και με δυναμική παρουσία στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, η SYMMETRIA® φιλοδοξεί με νέες δραστηριότητες να βελτιώσει τις συνθήκες καθημερινότητας των αιμοκαθαιρόμενων και να συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού υγείας».

Ο Παντελής Κατσιφαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Nephroxenia πρόσθεσε: «Ο Όμιλος Nephroxenia παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο και Ολική Νεφρική Ανεπάρκεια μέσω σύγχρονων και πρωτοποριακών προγραμμάτων, με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και κορυφαίων φίλτρων αιμοκάθαρσης από καταξιωμένους οίκους κατασκευής. Οι Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Nephroxenia σχεδιάστηκαν γύρω από τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου νεφροπαθή. Σε υπερσύγχρονα κτήρια, στα Χανιά, την Κέρκυρα, την Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και πολύ σύντομα σε όλη την Ελλάδα, η Nephroxenia προσφέρει μια πρωτοφανή εμπειρία αιμοκάθαρσης. Ο Όμιλος Nephroxenia συνεργάζεται πλέον με τη SYMMETRIA, που ξεχωρίζει για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, ρύθμισης σωματικού βάρους και ιατρικής ευεξίας. Η συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση μας για μία ολιστική προσέγγιση της χρόνιας πάθησης που διαχειριζόμαστε καθημερινά. Η SYMMETRIA, ως leader στο χώρο της ιατρικής ευεξίας, μας δίνει ένα καθοριστικό πλεονέκτημα στην κατεύθυνση για καλύτερη υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα κέντρα αιμοκάθαρσης του ομίλου».


Πηγή