Τρίτη , 5 Μάρτιος 2024
Τι να πιείτε αν έχετε ενοχλήσεις στο στομάχι

Τι να πιείτε αν έχετε ενοχλήσεις στο στομάχι

Οι στομαχικές διαταραχές μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα ενοχλητικές και να σας προκαλέσουν μεγάλη δυσφορία.

Γι’ αυτό είναι καλό να γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε, όταν έχετε στομαχόπονο ή “ανακατεύεστε” στο στομάχι, για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.

Δείτε δύο βότανα που θα σας βοηθήσουν πολύ:

Μέντα

Το αιθέριο έλαιο του συγκεκριμένου βοτάνου περιέχει μενθόλη, μία πτητική ουσία που έχει μια άμεση αντισπασμωδική επίδραση επί του λείου μυός της πεπτικής οδού. Επιπλέον, η ευχάριστη μυρωδιά της μέντας σε μορφή τσαγιού θα απαλύνει τη φλεγμονή στα νεύρα του στομάχου (και ως εκ τούτου θα ανακουφίσει το “νευρικό στομάχι”). Η ικανότητα της μέντας να ηρεμεί τις κράμπες του στομάχου και των εντερικών μυών την καθιστά ιδανική ενάντια στα συμπτώματα της δυσπεψίας, της καούρας, των φυσικών αερίων, του στομαχόπονου και τους αισθήματος που έχετε όταν “φάγατε πάρα πολύ”.

Χαμομήλι

Θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα φαρμακευτικά βότανα και συχνά συνιστάται ως μια ήπια θεραπεία για τα γαστρεντερικά προβλήματα. Έχει αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ συμβάλλει και στην διάλυση των αερίων που συσσωρεύονται στο στομάχι και το έντερο. Έτσι, το χαμομήλι ανακουφίζει από τον τυμπανισμό και την καούρα μέσω της ήπιας κατασταλτικής και καταπραϋντικής του δράσης στην βλεννογόνο μεμβράνη της πεπτικής οδού.

 

 

Πηγή: onmed.gr