Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Τρώμε όντως... αράχνες στον ύπνο μας;

Τρώμε όντως… αράχνες στον ύπνο μας;

Η απάντηση στο αν πρόκειται για αστικό μύθο ή πραγματικότητα

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορεί ένα θέμα στο διαδίκτυο, στο οποίο γίνεται λόγος ότι ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει, εν αγνοία του φυσικά, στον ύπνο του τουλάχιστον 8 αράχνες, κατά μέσο όσο, το χρόνο.

Μύθος ή πραγματικότητα; Σύμφωνα με τον Rod Crawford, Επιμελητής Αραχνοειδών στο Burke Museum ο οποίος μίλησε στο elitedaily, αυτό είναι μάλλον απίθανο για πρακτικούς λόγους. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Crawford ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει επίσημα αναφερθεί-δεν υπάρχει στη σχετική επιστημονική βιβλιογραφία-, και ότι οι αράχνες τρομάζουν εξίσου με τους ανθρώπους.

Αρχικά, οι άνθρωποι κινούνται διαρκώς κατά τον ύπνο τους, άρα αυτό τρομάζει τις αράχνες από το να πλησιάσουν. Δεύτερον, οι αράχνες δεν έχουν… αυτοκτονικές τάσεις-δεν επιθυμούν να συρθούν μέσα σε ένα στόμα και να πεθάνουν εκεί μέσα. Εν κατακλείδι, οι συνεχιζόμενες κινήσεις και η αναπνοή, απομακρύνουν τα έντομα αυτά.

Τα κακά νέα ωστόσο είναι ότι οι άνθρωποι όντως τρώνε έντομα που υπάρχουν στα τρόφιμα. Σύμφωνα με το οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, υπάρχει κατά μέσο όρο 60 ή περισσότερα θραύσματα εντόμων ανά 100 γραμμάρια σοκολάτας. Και όχι μόνο: σχεδόν κάθε τρόφιμο περιέχει έντομο! Μην ανησυχείτε όμως, γιατί αυτό είναι φυσιολογικό μιας και είναι αδύνατο να αποφύγετε τα έντομα από τα φαγητά.

Σκεφτείτε ότι τα συστατικά και τα χημικά που χρησιμοποιούν, κατά την παρασκευή των τροφών, για την μη προσέλκυση εντόμων, είναι πιο επικίνδυνα.

Πηγή: newsbeast.gr