Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Παραδοσιακή συνταγή για τηγανίτες Σάμου με 4 υλικά -Λαχταριστές και τραγανές, τρώγονται αλμυρές και γλυκές

Ένα από τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα της Σάμου είναι και οι περιβόητες τηγανίτες, οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν σαν γλυκό αλλά και σαν αλμυρό σνακ.

Οι τηγανίτες της Σάμου είναι διάσημες όχι μόνο για το χρυσαφένιο τους χρώμα και την υπέροχη τραγανή υφή τους, αλλά και για την ευκολία με την οποία μπορείς να τις μαγειρέψεις! Πρόκειται για ένα πιάτο «καλωσορίσματος» που άπαξ και επισκεφθείς τη Σάμο, πρέπει να δοκιμάσεις τόσο στην αλμυρή, όσο και στη γλυκιά εκδοχή τους.

Σε άλλες περιοχές μπορεί να τις ακούσεις και ως ανεβατές ή κατιμέρια: για να φτιάξεις τις περιζήτητες -και άκρως λαχταριστές- σαμιώτικες τηγανίτες, θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά, τα οποία σίγουρα υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας.

Δείτε τη συνταγή στο Bovary.gr


Πηγή